Страните от ЕС одобриха днес реформи на правилата за авторското

...
Страните от ЕС одобриха днес реформи на правилата за авторското
Коментари Харесай

ЕС одобри спорната реформа на авторското право в интернет

Страните от Европейски Съюз утвърдиха през днешния ден промени на разпоредбите за авторското право в интернет, за които упорстваха издатели и медийни организации, а американски софтуерни колоси като Google ги подлагат на критика, съобщи Агенция Франс Прес.

Съветът на Европейския съюз утвърди промените, които бяха признати предишния месец от Европарламента.

„ Новите правила обезпечават съответна отбрана за създатели и създатели и отварят нови благоприятни условия за достъп и шерване на предпазено наличие онлайн в Европейски Съюз “, се споделя в прессъобщение на Съвета.

Според източник от Европейски Съюз срещу са дали своят вот Италия, Финландия, Швеция, Люксембург, Холандия и Полша.

Новината за утвърдените промени бе приветствана от Еврокомисията.

В края на март евродепутатите в Страсбург утвърдиха директивата с 348 гласа „ за “ против 274 „ срещу “ и 36 „ въздържал се “. В нея се планува създателите да могат да управляват разпространяването на авторското наличие от онлайн потребителите и да получават заплащане.

Европейските издатели на вестници ще могат да договарят по какъв метод да се прави повторната приложимост на тяхното наличие в онлайн платформите.

Журналистите ще имат по-големи благоприятни условия да получават дял от приходите, събрани от прочетените им изявления.

Благодарение на новите правила за лицензиране, потребителите ще могат законно да споделят онлайн наличие със предпазени авторски права в платформи като Ютюб или Инстаграм.

След публикуването на новата инструкция в Официалния вестник на Европейски Съюз страните членки ще имат 24 месеца за транспонирането ѝ в локалното законодателство. Церемонията за подписването на новите правила е планувана за 17 април в Европейския парламент в Страсбург.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР