Страните от ЕС не успяха в сряда да се споразумеят

...
Страните от ЕС не успяха в сряда да се споразумеят
Коментари Харесай

В ЕС все още не могат да се разберат за санкциите срещу Русия

Страните от Европейски Съюз не съумяха в сряда да се спогодят за новите наказания против Русия , които трябваше да бъдат въведени за една година от нахлуването на Москва в Украйна в петък, оповестиха за Ройтерс дипломатически източници от Брюксел.

Предложеният пакет включва ограничение на търговията на стойност над 10 милиарда евро, съгласно ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.. Ще бъде наложена и възбрана на износа от Европейски Съюз за Русия на техническо съоръжение и аварийни елементи, които Москва може да употребява на бойното поле.

Европейска комисия също желае 27-те страни от Европейски Съюз да наблюдават по-добре съветските активи на тяхна територия, до момента в който блокът търси способи да ги употребява, с цел да помогне за възобновяване на Украйна от войната . Някои страни обаче се опълчиха на тази концепция.

" Има няколко нерешени въпроса, в това число по отношение на каучука и отговорностите за докладване на съветските активи ", сподели един от източниците, които всички приказваха при изискване на анонимност заради поверителността на договарянията.

Нови диалози по въпроса предстоят в четвъртък , е съобщил един от източниците на организацията.
 Санкции против 62 руснаци и 28 компании в 10-ия пакет на Европейски Съюз
Санкции против 62 руснаци и 28 компании в 10-ия пакет на Европейски Съюз

В черния лист ще бъдат включени и три съветски банки
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР