Страните от ЕС и Иран се договориха да активизират контактите

...
Страните от ЕС и Иран се договориха да активизират контактите
Коментари Харесай

Могерини: ЕС и Иран се договориха за контакти в енергетиката, финансите и транспорта


Страните от Европейски Съюз и Иран се договориха да засилват контактите си на всички равнища за развиване на връзките в секторите на стопанската система, а също по този начин и да бъдат инициирани експертни съвещания, заяви след договарянията в Брюксел по съглашението за Иранската нуклеарна стратегия посланик номер едно Федерико Могерини.
„ Изразяваме страдание по отношение на решението на Съединени американски щати за излизане от съглашението и признаваме “, сподели Могерини. Тя добави, че съществена част от съглашението е свалянето на глобите, свързани с нуклеарната стратегия и нормализиране на търговията и икономическите връзки с Иран.
„ Договорихме се да задълбочим нашия разговор на всички равнища. Нашите специалисти започнаха още през днешния ден работа. Договорихме се да стартираме интензивни експертни съвещания, които, както към този момент споделих започнаха през днешния ден с Иран за реализиране на на практика решения в разстояние на идващите няколко седмици “, сподели Могерини.
По думите й, става въпрос за поддържане и задълбочаване на търговията с нефт, газ и нефтопродукти, за ефикасни банкови преводи и продължение на контактите с Иран в бранша на авиационния, морския и наземния превоз, а също по този начин даване на експортни заеми.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР