Страните на Европейския съюз ще насочат повече от 20 милиарда

...
Страните на Европейския съюз ще насочат повече от 20 милиарда
Коментари Харесай

ЕС дава 20 млрд. евро за борба с коронавируса извън Европа

Страните на Европейския съюз ще насочат повече от 20 милиарда евро за битка с разпространяването на ковид отвън Европа, се споделя в известие на службата за външна политика на Европейски Съюз.

Страните от Европейски Съюз започват програмата Team Europe, която ще пренасочи средства за битка с COVID-19 към най-слабо предпазените страни.

„ Целта на Team Europe е да комбинира личните запаси на Европейски Съюз, държавите-членки, финансови институции като Европейската капиталова банка и Европейската банка за възобновяване и развиване “, се споделя в документа.

По-рано Европейската комисия и Европейската капиталова банка оповестиха отпущането на 15,6 милиарда евро за битка с ковид, които ще бъдат пренасочени от други съществуващи стратегии за помощ.

“Държавите-членки на Европейски Съюз през днешния ден още веднъж потвърдиха желанието си да вземат участие в общите старания и да дадат своя принос по същия метод като Европейската банка за възобновяване и развиване. Общата сума на пакета Team Europe възлиза на повече от 20 милиарда евро ”, се споделя в отчета.

Получатели на тези средства ще бъдат страни в Африка, Западните Балкани, страните от Източното партньорство, редица страни от Близкия изток и Северна Африка, Азия и Латинска Америка. Средствата ще бъдат изразходвани за облекчаване на незабавни филантропични потребности, поддръжка за здравните системи, превъзмогване на обществените и икономическите последствия от пандемията, се добавя в известието.

Европейски Съюз акцентира, че битката против ковид ще се финансира от средства, отпуснати по-рано за интернационално съдействие със страните сътрудници от Европейски Съюз. /БГНЕС

Припомняме, че от 13 март 2020 година на територията на Република България е въведен режим на изключително състояние, целящ ограничението на разпространяването на коронавирусна зараза и болестта, наричано COVID-19. Със заповед на министъра на опазването на здравето са въведени редица ограничаващи ограничения в обществения и икономическия живот. Стриктното съблюдаване на напътствията на специалистите и Националния спешен щаб ще предотврати разрастването на епидемията. 
Пазете себе си и се грижете за околните си!

Спазвайте хигиеничните наставления и помнете:
- избягвайте контакт с заболели хора, изключително такива с кашлица;
- избягвайте визити на пазари и места, където има живи или мъртви животни;
- прилагайте общите хигиенични правила във връзка с хигиената на ръцете и хигиената на храната;
- измивайте ръцете си със сапун и вода ИЛИ използвайте антисептичен разтвор на алкохолна основа преди хранене, след потребление на тоалетната и след всеки контакт с животни;
- избягвайте контакт с животни, техните екскременти или изпражнения

Останете си вкъщи!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР