Страните на Европейския съюз ще насочат повече от 20 милиарда

...
Страните на Европейския съюз ще насочат повече от 20 милиарда
Коментари Харесай

ЕС определи колко ще даде за спиране на коронавируса извън Европа

Страните на Европейския съюз ще насочат повече от 20 милиарда евро за битка с разпространяването на ковид отвън Европа, се споделя в известие на службата за външна политика на Европейски Съюз, съобщи БГНЕС.
Страните от Европейски Съюз започват програмата Team Europe, която ще пренасочи средства за битка с COVID-19 към най-слабо предпазените страни. Получатели на тези средства ще бъдат страни в Африка, Западните Балкани, страните от Източното партньорство, редица страни от Близкия Изток и Северна Африка, Азия и Латинска Америка. Средствата ще бъдат изразходвани за облекчаване на незабавни филантропични потребности, поддръжка за здравните системи, превъзмогване на обществените и икономическите последствия от пандемията, се добавя в известието.
Европейски Съюз акцентира, че битката против ковид ще се финансира от средства, отпуснати по-рано за интернационално съдействие със страните сътрудници от Европейски Съюз.
" Целта на Team Europe е да комбинира личните запаси на Европейски Съюз, държавите-членки, финансови институции като Европейската капиталова банка и Европейската банка за възобновяване и развиване ", се споделя в документа.
По-рано Европейската комисия и Европейската капиталова банка оповестиха отпущането на 15,6 милиарда евро за битка с ковид, които ще бъдат пренасочени от други съществуващи стратегии за помощ.
" Държавите-членки на Европейски Съюз през днешния ден още веднъж потвърдиха желанието си да вземат участие в общите старания и да дадат своя принос по същия метод като Европейската банка за възобновяване и развиване. Общата сума на пакета Team Europe възлиза на повече от 20 милиарда евро ", се споделя в отчета.
Още: " Съединени американски щати не престават с отрицателните върхове на тематика " ковид "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР