Страните, които разчитат на европари за различни свои проекти, ще

...
Страните, които разчитат на европари за различни свои проекти, ще
Коментари Харесай

Еврокомисар е категоричен: Или реформи, или по-малко европари

Страните, които разчитат на европари за разнообразни свои планове, ще би трябвало да управляват разноските си по-добре, да ползват желаните от Брюксел структурни промени и да се примирят с понижаване на средствата по някои стратегии, в случай че не желаят по-драстично орязване на финансирането. Това написа на уеб страницата на Европейска комисия еврокомисарят по бюджета Гюнтер Йотингер, който на следващия ден идва у нас, с цел да разисква идващия бюджет на Европейски Съюз (2020-2025 г.), написа bTV.
В обявата той показва, че чистите донори в Европейски Съюз (тези, които дават повече, в сравнение с получават) желаят съществени икономии и нямат предпочитание да финансират празнината, която ще се отвори след брекзит. Еврокомисарят предлага всяка инвестиция и всяка стратегия да минават през инспекция дали носят добавена стойност.

„ В момента преглеждаме всяка една стратегия във връзка с добавената стойност и всяка, която не покрива условията, ще бъде отстранена. (…) Смятам, че 50% от парите, нужни за покриването на финансовата дупка, могат да дойдат от съкращения, а другата половина – от чистите донори”, написа той.

Гюнтер Йотингер предлага „ Честна договорка 50:50” – по-богатите страни да дават малко повече за евросъюза, а по-бедните да ръководят средствата си по-добре. За тази цел той предлага структурните фондове да бъдат по-тясно обвързани с промените. Който ги прави получава повече пари, който не ги прави – по-малко.

Той на няколко пъти загатва нашата страна, включително – и като образец за успеваемостта точно на структурните фондове като инструмент за наваксване на изоставането на по-бедните страни членки. Освен тях, като политика с висока добавена стойност йотингер показва взаимните научни разработки на равнище Европейски Съюз (защото страните сами не могат да бъдат конкурентноспособни), а също и отбраната на границите (която би трябвало да бъде съсредоточена не вътре в съюза, а по външните му лимити като Македония и Крит)

.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР