Страните членки (Съветът) на ЕС одобриха днес 9,77 милиона евро

...
Страните членки (Съветът) на ЕС одобриха днес 9,77 милиона евро
Коментари Харесай

Фермерите ни получават € 9,77 млн. от ЕС

Страните членки (Съветът) на Европейски Съюз утвърдиха през днешния ден 9,77 милиона евро за фермерите в България, наранени от украинската зърнена рецесия вследствие на войната.

Парите са част от пакета на обща стойност 100 милиова евро, предопределени за петте най-пострадали страни. Освен България това са Румъния, Унгария, Словакия и Полша.

Помощта бе препоръчана от Европейската комисия на 3 май.

Предвидени са и други ограничения в поддръжка на фермерите, в това число по-високи предплатени заплащания. Те би трябвало да бъдат осъществени до края на годината.

Същевременно Европейска комисия позволява по изключение засегнатите страни да дават на своите фермери спомагателна помощ,  равняваща се на 200 % от тази по втория пакет, оповестиха източници от Комисията. Това значи, че българските управляващи могат да дадат още 19,54 милиона.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР