Страните членки (Съветът) на ЕС наложиха срещу 9 руски представители

...
Страните членки (Съветът) на ЕС наложиха срещу 9 руски представители
Коментари Харесай

ЕС санкционира 9 души заради осъдения журналист Кара-Мурза

Страните членки (Съветът) на Европейски Съюз постановиха против 9 съветски представители поради присъдата от 25 години затвор против журналиста отстъпник Владимир Кара-Мурза.

Ограничителните ограничения са по Глобалния санкционен режим за нарушавания на правата на индивида. Сред осъдените е съветският зам.-министър на правораздаването Олег Свириденко. Останалите са съдии и върховен представител на държавната затворническа администрация. Те са глобени поради унизително отношение към КараМурза, довело до съществено утежняване на здравословното му положение.

Владимир Кара-Мурза е наказан по политически стимулирани и подправени обвинявания, се споделя в решението на Съвета. Той бе изпратен в лагер за държавна измяна, разпространяване на недостоверна информация за съветската войска и активност в “нежелателна организация ”.
Не му дават да приказва с децата си, тъй като живеят в Съединени американски щати
„ Володя към момента се намира в пети следствен изолатор в Москва. Държат го в най-строго охранявания блок дружно с изнасилвачи и други рискови нарушители. Моралният му дух обаче е мощен както постоянно. “

Това показа пред Клуб Z Евгения Кара-Мурза, брачната половинка на наказания отстъпник. Тя е в Брюксел и взе участие в най-голямата до момента среща на съветската съпротива, проведена от Европейския парламент.

Здравето на журналиста не е доста положително, защото той е оживял до момента при два опита за ликвидиране посредством отравяне, напомни тя.
 Евгения Кара-Мурза. Снимка Клуб Z

В момента Владимир Кара-Мурза се готви да апелира присъдата си. Обжалването бе планувано за 8 юни, само че в този момент желаят да го отсрочат. Г-жа КараМурза обаче е уверена, че управляващите няма да се бавят доста. Причината е, че до момента в който брачният партньор й е в Москва, е по-лесно да се подвига звук.

„ Изборът къде да го откарат е значителен. Страната ни е голяма, имаме 11 часови пояса “, посочи брачната половинка.

Въпреки суровата присъда тя е оптимист за бъдещето на мъжа си.

„ Всеки деспот счита себе си за несломим досега, в който ръководството му свърши. Затова с Путин ще се случи същото, което се е случило с всички тирани в човешката история “, сподели Евгения Кара-Мурза.

Тя не е виждала брачна половинка си от ареста му преди повече от година. Не са го виждали и трите им деца, които са на възраст надлежно 11, 14 и 17 години.

На Кара-Мурза отказали освен рандеву, само че даже телефонни диалози със фамилията си. Официалната аргументация на отхвърли била, че децата му живеят в Съединени американски щати и по тази причина той не може да приказва с тях.

„ Когато съветските управляващи осъждат някого на 25 години, те показват гол оптимизъм. Те считат, че ще продължат да ръководят и след четвърт век. Но аз нямам доверие и съм уверена, че политзатворниците ще излязат на независимост доста по-рано от приключването на периодите на присъдите им “, заключи Евгения Кара-Мурза.

За това обаче би трябвало да се работи, а не да се седи на дивана и да се чака режимът на Путин да падне от единствено себе си.

Накрая госпожа Кара-Мурза насочи и обръщение към симпатизантите на Путин в България:

„ Ситуацията е чернобяла. Няма никакви полутонове, няма „ нещата не са еднопосочни “. Войната в Украйна е война на положителното против злото. От голямо значение е на чия страна си в тази битка. Затова желая да напомня на всички, които в актуалната обстановка или интензивно поддържат режима в Москва, или се пробват да минат сред капките, че те също би трябвало да изберат страна. Страната на Путин не е страната на свободата, демокрацията и правата на индивида. “

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР