Страните-членки на НАТО обещаха да доставят на Украйна един милион

...
Страните-членки на НАТО обещаха да доставят на Украйна един милион
Коментари Харесай

1 млн. дрона от НАТО за Украйна смазват руските окупационни войски

Страните-членки на НАТО дадоха обещание да доставят на Украйна един милион дрона. Това решение беше взето след двудневни договаряния - първо във формата " Рамщайн ", а по-късно във формата на Съвета Украйна-НАТО, оповестява кореспондентът на украинското издание " Европейская истина " в Брюксел.
 
" През последните няколко дни видяхме нови задължения от страна на съдружниците да оказват помощ на Украйна ", сподели генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Столтенберг означи, че Алиансът е съвсем извънреден снабдител на военна помощ за Украйна.
 
" Заедно членовете на НАТО дават повече от 99% от военната помощ ", сподели той, като изключително акцентира, че в тази ситуация с доставките на безпилотни самолети за Украйна не Съединени американски щати, а европейските страни поемат водеща роля. Англия и Латвия подписаха съглашение за взаимно водачество в интернационална коалиция за произвеждане и доставка на дронове за въоръжените сили на Украйна, оповестява Би Би Си.
 
" Коалицията за дронове " към този момент включва осем страни - Англия, Латвия, Швеция, Дания, Германия, Литва, Естония и Холандия. Предполага се, че обединението ще обезпечи на Киев непрекъснати доставки на модерни безпилотни самолети и по този метод ще ускори настъпателните качества на украинските въоръжени сили.
 
Англия съобщи в четвъртък, че ще достави още хиляди дронове на Украйна като част от пакета си за 200 милиона паунда (251 милиона долара) в интернационалните старания, които управлява взаимно с Латвия.
 
" Заедно (Обединеното кралство и Латвия) ще дадат на Украйна нужните качества, с цел да се отбрани и да завоюва тази война, с цел да подсигурява, че Путин ще се провали в своите противозаконни и безчовечен упоритости ", сподели английският министър на защитата Грант Шапс в изказване преди срещите със съдружниците в Брюксел и Мюнхен тази седмица.
 
Припомняме, че в сряда Нидерландия се причислява към военната коалиция и ще ускори нейните нападателни качества във войната против Русия, сподели нидерландският министър на защитата Кася Олонгрен.
 
Обещанието от Нидерландия идва в допълнение към изтребители F-16, артилерия, муниции и системи за противовъздушна защита, предоставени или обещани от кралството на Киев.
 
Украйна има намерение да създаде хиляди дронове с огромен обхват на деяние, способни да нанасят дълбоки удари в Русия през 2024 година, и към този момент има до 10 компании, които работят по производството, сподели министърът на цифровите технологии на Украйна Михайло Фьодоров в изявление за Ройтерс в понеделник. Работейки дружно, обединението ще може да отговори на изменящите се военновременни тактики на Киев.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР