Страните членки на НАТО, които планират да проведат военни маневри

...
Страните членки на НАТО, които планират да проведат военни маневри
Коментари Харесай

Москва предупреди НАТО с последствия заради планирани големи учения край Русия

Страните членки на НАТО, които възнамеряват да проведат военни маневри покрай границата на Русия, би трябвало да помислят за следствията от войнствените си дейности, които биха могли да доведат до повишение на напрежението. Това предизвестиха от съветското външно министерство, представени от съветските медии.

" Нито Вашингтон, нито НАТО прикриват обстоятелството, че " евентуалният зложелател " в ученията е Русия ... Исторически нашата страна е била заплашвана с сходно дрънчене на оръжия; сходни закани обаче са безрезултатни ", подчертаха от съветското външно ведомство и прибавиха, че на враждебните планове на Съединени американски щати и НАТО щяло да бъде отговорено реципрочно посредством развиването на личните военни качества на Русия .

Коментарите на съветските управляващи бяха направени преди военните учения на НАТО под наслов " Defender Europe-2020 ", планувани за април-май, които съгласно съветското външно министерство ще се трансфорат в най-голямата военна маневра от края на Студената война .

По-рано беше разкрито, че към 7 000-10 000 американски бойци ще вземат участие единствено в ученията в Полша, съвсем половината от общия брой американски бойци, участващи в тези учения.

Планирано да се проведат в 10 страни, " Defender Europe-2020 " ще е причина за най-голямото разполагане на американските военни сили в Европа през последните 25 години . Очаква се в ученията да вземат участие 37 000 военнослужещи от 18 страни , в това число 17 страни членки на НАТО и Грузия, и да продължат няколко месеца до юли. Първите придвижвания, свързани с ученията, на войски и техника започнаха в края на февруари.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР