Страните членки на G -7 по време на срещата на

...
Страните членки на G -7 по време на срещата на
Коментари Харесай

Тръмп е твърд в санкциите срещу Иран

Страните членки на G -7 по време на срещата на върха в Биариц не съумяха да убедят американския президент Доналд Тръмп да даде изключения от петролните наказания против Иран. Това заяви в неделя Ройтерс, базирайки се на европейски дипломатически източник.
 Иранска атака във Франция
Иранска атака във Франция

Техеран търси доближаване

По-рано иранските дипломатически източници споделиха пред организацията, че Техеран желае да получи позволение за експорт на петрол минимум 700 хиляди барела дневно, а по-късните продажби би трябвало да доближат 1,5 милиона барела, в случай че западните страни имат намерение да договарят с Иран по въпроса за спасяването Съвместен повсеместен проект за деяние (JCPOA) за иранската нуклеарна стратегия. Това изказване бе направено, откакто съгласно Bloomberg френският президент Еманюел Макрон предложил на своя американски сътрудник Доналд Тръмп предложение да върне Иран да извърши отговорностите си по JCPOA , съгласно които на Техеран би трябвало да бъде позволено да продаде някои размери нефт в подмяна на редица съществени задължения.

На 22 април Тръмп реши да не уголемява изключенията от петролните наказания против Иран, които бяха възобновени през ноември 2018 година Тогава Вашингтон наложи възбрана върху вноса на ирански нефт , само че разреши на най-големите вносители да продължат покупките в продължение на шест месеца.
 Иран усилва добива на петрол на 500 000 барела на ден
Иран усилва добива на петрол на 500 000 барела на ден

Преди глобите изнасяха по 2,3-2,5 млн. барела за денонощие

Проблемът с иранското нуклеарно досие внезапно се утежни след едностранното отдръпване на Съединени американски щати от JCPOA на 8 май 2018 година и въвеждането на американски стопански наказания против износа на петрол против Иран. Според иранската страна, останалите страни по договорката, най-вече европейците, не извършват напълно отговорностите си в икономическата част на съглашението, тъй че договорката в настоящия й тип няма смисъл.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР