Страните-членки на Европейския съюз вече броят потенциалните разходи от Брекзит

...
Страните-членки на Европейския съюз вече броят потенциалните разходи от Брекзит
Коментари Харесай

Това са петте страни, които ще понесат най-тежки загуби в случай на Брекзит без споразумение

Страните-членки на Европейския съюз към този момент броят евентуалните разноски от Брекзит без съглашение преди договарянията, които не престават след късата лятна отмора, в която двете страни имат вяра че могат да отхвърлен това, което ще се трансформира в пагубно за Брюксел участие, написа английският евроскептичен всекидневник The Daily Express, представен от " Фокус ".

Членките на Европейски Съюз може да приключат със загуби от над 500 милиарда паунда, до момента в който се подготвят за търговски мита и спомагателни разноски свързани с напускането на Англия без съглашение, съгласно нов отчет.

Според проучване, осъществено от някогашния консултант на Маргарет Тачър и ръководител на Икономистите за свободна търговия професор Патрик Минфорд, Европейски Съюз ще завърши с разноски от 433 милиарда паунда в търговски мита при съглашение със Световната комерсиална организация (СТО).

Държавите от Европейски Съюз ще понесат и спад от 1.5 % в националния си приход при случай на излизане без съглашение, съгласно настрана проучване на Международния валутен фонд (МВФ).

Изгубената икономическа продукция на Европейски Съюз ще коства на Блока близо 189 милиарда паунда, оставяйки промишленостите на страните-членки евентуално разорени. Ирландия, Италия, Франция, Белгия и Германия ще бъдат измежду най-големите губещи в Евросъюза. Ето по какъв начин могат да бъдат наранени.

Ирландия

Дъблин ще получи стабилен 4-процентов удар на своето Брутният вътрешен продукт като резултат от Брекзит без съглашение – най-тежкият от всички членки на Европейски Съюз. МВФ предвижда, че поради високо интегрирания темперамент на ирландската и английската стопански системи, Ирландия може да се изправи пред обилни последици като резултат.

Дъблин разчита съществено на трансграничната търговия със Северна Ирландия. През 2016 година Северна Ирландия е изнесла артикули и услуги на стойност 4 милиарда паунда на юг.

Ирландия е изнесла близо 1.3 милиарда паунда в артикули през същата година, съгласно личните им данни.

Франция

Търговският остатък на Париж с Англия от 4 милиарда паунда ще бъде изложен на забележителен риск, в случай че не бъде реализирано съглашението за излизане.

Жералд Дарманиан, някогашен френски финансов министър, съобщи че Брекзит без съглашение ще бъде „ злополука “ за потока на артикули сред Англия и Континента. Франция е ядосана и тъй като планирането на Европейската комисия реши да изключи френските пристанища от новите търговски направления сред Ирландия и Континента. Това значи, че крайбрежните пристанища на Париж може да изгубят милиарди от европейско финансиране, с което да оказват помощ за увеличение на потенциала си след Брекзит.

Германия

Берлин понастоящем се любува на търговски покупко-продажби с Англия на стойност 61 милиарда паунда, за които Федерацията на немските индустриалци (ФГИ) предизвестява, че са изложени на риск при случай на излизане без съглашение.

ФГИ се тревожи поради увеличеното напрежение в търговията с Англия след Брекзит. Островът е вторият максимален изхабен пазар за немските автомобилопроизводители. Митнически такси от 2 милиарда паунда на година ще бъдат прибавени към разноските на немски коли, закупувани от английски консуматори при случай на Брекзит без съглашение.

През миналата година, 950 000 коли създадени от Фолксваген, БМВ и Мерцедес са били регистрирани във Англия като част от вноса на немски коли на стойност 20 милиарда паунда.

Белгия

Брекзит без съглашение „ ще нарани белгийската стопанска система доста съществено “, съгласно шокиращите предизвестия на финансовия министър на страната Йохан ван Овертвелт. Страната ще загуби към 42 000 работни места единствено във Фламандския район.

Ван Овертвелт съобщи: „ Белгия е четвъртият по-големина експортьор, по номинални сметки, във Англия, в паритет с Франция, която е доста по-голяма страна. При този случай, в случай че Брекзит поеме по неверния път, т.е. корав Брекзит, това ще нарани белгийската стопанска система доста съществено. Говорим за хиляди и хиляди работни места, зависещи от бизнеса с Англия “.

Италия

Рим ще би трябвало да способства с спомагателни 900 милиона паунда на година в хазната на Брюксел, с цел да запълни дупката, оставена от Брекзит. Фермерите в страната също са обезпокоени, че всевъзможни ограничавания в свободната търговия сред Италия и Англия ще разорят тяхната промишленост.

Роберто Монкалво, президент на италианския фермерски съюз „ Колдирети “ съобщи, че излизането на Англия от Европейски Съюз през март 2019 година ще „ отслаби “ фермерската промишленост и износната търговия на Италия. Той предизвести, че италианското земеделие „ не може да заплати цената на Брекзит “. Те се притесняват от хипотетично редуциране на 2.7 милиарда евро (2.3 милиарда паунда) от бюджета на Общата селскостопанска политика, нещо което би имало сериозен удар върху 800 000 италиански ферми.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР