Страните-членки на Европейския съюз, които искат да се възползват от

...
Страните-членки на Европейския съюз, които искат да се възползват от
Коментари Харесай

Всяка страна-членка с национален план по програмата "Следващо поколение ЕС"

Страните-членки на Европейския съюз, които желаят да се възползват от фонда " Следващо потомство Европейски Съюз ", ще би трябвало да изготвят народен проект за възобновяване и резистентност. Това разгласи заместник-председателят на Европейската комисия, отговарящ за стопанската система в полза на хората Валдис Домбровскис.

Вчера Еврокомисията разгласи проект за икономическо възобновяване от пандемията и проектобюджет за идващите 7 години.

Бюджетът възлиза на 1 трилион и 100 милиарда евро, а фондът за възобновяване - 750 милиарда, които ще бъдат набрани от финансовите пазари и изплащани след 2028 година.

Днес станаха ясни детайлностите за условията към обособените страни- членки.

Домбровскис посочи, че те могат да вършат това всяка година през април, дружно с стратегиите за национални промени или пък през октомври предходната година дружно с проектоплановете за бюджета. След това тези проекти ще бъдат оценени от Европейската комисия и тук идва основната връзка с Европейския учебен срок, добави той:

„ Когато показва националния си проект, всяка страна-членка ще би трябвало да изясни какъв е неговият принос за реализиране на целите, заложени в Европейския учебен срок.

Това ще даде гаранции, че разноските имат верни цели и са употребявани добре. Това значи също, че целите на Европейски Съюз би трябвало да са претворени в резултати във всяка страна-членка ".

Домбровскис добави, че всяка страна би трябвало да поеме политически ангажимент за реализирането на промените, както постоянно е било при Европейския учебен срок.

Заместник-председателят на Еврокомисията напомни, че той обгръща икономическите и обществени провокации, което ще бъде заложено и в новия инструмент. Те ще би трябвало да намират решение съгласно спецификата им във всяка страна-членка.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР