Страните членки на ЕС ще започнат дискусии по предложения 12-и

...
Страните членки на ЕС ще започнат дискусии по предложения 12-и
Коментари Харесай

Следващата седмица ЕС обсъжда 12-ия пакет санкции срещу Русия

Страните членки на Европейски Съюз ще стартират полемики по оферти 12-и пакет наказания против Русия, чийто фокус е възбраната за импорт на съветски диаманти, съобщи Ройтерс, като се базира на европейски дипломати и високопоставени представители.

Досега Европейски Съюз е наложил 11 пакета наказания, ориентирани против доста браншове на стопанската система и 1800 души, организации и компании.

Сред глобените обаче към момента не е съветската държавна минна компания " Алроса ", макар че значително огромни западни бижутери бойкотират съветските диаманти.

Шефът на европейската дипломация Жозеп Борел съобщи пред в. " Файненшъл таймс ", че Европейски Съюз е получил поддръжка от страните членки на Г-7 за ембарго върху съветските диаманти.

Дискусиите по пакета ще стартират при започване на идната седмица, като първо се чака той да бъде утвърден от Еврокомисията, а след това и от Съвета на Европейски Съюз. Предложението, което ще бъде обсъждано, е направено от Белгия.

Полша предложи през септември ембарго върху съветските диаманти и полутечен петролен газ, а Естония изиска в пакета да бъде включен и втечненият природен газ, макар че Европейски Съюз не държи да основава нови усложнения на този пазар, показва Ройтерс.

Президентът на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен съобщи неотдавна, че Европейски Съюз възнамерява да забрани съветските диаманти, да замрази активи и да наложи възбрана за пътешестване на още 100 индивида, свързани с режима в Кремъл, както и да затегне спазването на тавана на цената на съветския нефт.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР