Страните-членки на ЕС одобриха рамка за целеви ограничителни мерки с

...
Страните-членки на ЕС одобриха рамка за целеви ограничителни мерки с
Коментари Харесай

ЕС одобри възможност за санкции срещу лица, застрашаващи суверенитета на Молдова

Страните-членки на Европейски Съюз утвърдиха рамка за целеви ограничаващи ограничения с опция за налагане на наказания против лица, виновни за поддръжката или осъществяването на дейности, подкопаващи или заплашващи суверенитета и независимостта на Молдова, както и демокрацията, върховенството на закона, стабилността или сигурността на страната.

Мерките може да бъдат ориентирани и против лица, забъркани в съществени финансови злоупотреби с публични фондове и забранен експорт на капитали, доколкото могат да упражняват надзор или съществено да въздействат на управляващите в Кишинев, съобщи БНР.

На тези хора ще бъдат замразявани сметките. Те няма да имат правото да влизат на територията на Европейски Съюз.

Опитите за дестабилизиране на Молдова видимо са се засилили след началото на съветската експанзия в Украйна, напомни висшият представител на Европейски Съюз за външната политика Жозеп Борел. Те съставляват директна опасност за стабилността и сигурността на външните граници на Съюза.

Макар да не са упоменати имена, става дума най-много за двама олигарси, укриващи се в чужбина. Това са Илан Шор и Владимир Плахотнюк.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР