Страните-членки на ЕС настояват Турция да прекрати военната операция в

...
Страните-членки на ЕС настояват Турция да прекрати военната операция в
Коментари Харесай

ЕС излезе с обща позиция срещу турската операция в Сирия

Страните-членки на Европейски Съюз упорстват Турция да приключи военната интервенция в Сирия и да изтегли войските си от тази страна. Това се показва в изказване на Съвета на министрите на външните работи на Европейски Съюз в Люксембург, представено от TACC, заяви Фокус.
Съветът още веднъж приканва Турция да приключи едностранните военни интервенции в Североизточна Сирия и да изтегли войските си, се споделя в известието.
Държавите-членки на Европейски Съюз също се съгласиха да координират политиката си във връзка с доставките на оръжие за Турция по отношение на военната й интервенция в Сирия.
Страните се ангажират да заемат твърда национална позиция във връзка с политиката си за експорт на оръжие за Турция, в това число прецизно използване на критерии за районна непоклатимост. По-късно тази седмица ще се свика съответна работна група на Съвета на, която ще координира и преразглежда позициите на държавите-членки по този въпрос, се споделя в изказването.
Министрите на външните работи на 28-те страни от Европейски Съюз приканват за министерска среща на страни членки на интернационалната коалиция за битка против групировката „ Ислямска страна “, ръководена от Съединени американски щати по отношение на турската военна интервенция в Сирия.
Необходими са в незабавен порядък по-нататъшни старания на интернационалната общественост, в това число Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, за преустановяване на тази едностранно военна акция. Съветът приканва за министерска среща на интернационалната коалиция против „ Ислямска страна “, с цел да прегледа по какъв начин да продължи напъните си в подтекста на последните събития, продължава изказването.
Освен това държавите-членки на Европейски Съюз се споразумяха за режим на наказания против Турция посредством въвеждане на ограничаващи ограничения против Анкара по отношение на нейните сондажни действия в изключителната икономическа зона (ИИЗ) на Кипър.
Съветът въз основа на към този момент осъществената подготвителна работа реализира единодушие по отношение на рамката за въвеждане на ограничаващи ограничения против физически и юридически лица, виновни за противозаконните сондажи в Източното Средиземноморие. Съветът предлага на висшия представител на Европейски Съюз по външните работи и политиката на сигурност и Европейската комисия неотложно да показа съответните оферти, се споделя в изказването.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР