Страните - членки на ЕС, дават широка подкрепа да се

...
Страните - членки на ЕС, дават широка подкрепа да се
Коментари Харесай

ЕС се готви да събира личните данни на всички пътуващи

Страните - членки на Европейски Съюз, дават " необятна поддръжка " да се събират персоналните данни на пасажерите, които употребяват високоскоростни влакове, както и автотранспорт из Стария континент, разкрива английският в. " Гардиън ". По този метод ще бъде уголемен обсегът на директивата, която сега се отнася единствено за пътуващите със самолети. Въпреки терзанията в някои от евростолиците, че смяната може да докара до непропорционално нарушение на персоналното пространство и закъснения, тя е подкрепена от болшинството страни, излиза наяве от вътрешни документи.

Директивата, уреждаща потреблението на резервационните данни на авиопътниците в Европейски Съюз (Passenger Name Record - PNR), позволява предварително да се събира информация като домашен адрес, дестинация, номера на банкови карти, мястото в самолета и информация за багажа. Данните се използват от полицията и службите за сигурност при инспекция на пасажерите, преди да заминат, за определяне на обвинени в тероризъм или тежки закононарушения, както и за следене на придвижването им.

Белгия, която сега е единствената страна - членка на Европейски Съюз, въвела сходни условия и за компании оператори на интернационалните влакове, рейсове и фериботи в сходство със същото законодателство (PNR) на национално равнище, е измежду тези, които упорстват схемата да бъде разширена. Според конфиденциален документ на Европейски Съюз, оповестен от уеб страницата Statewatch, 83% от страните членки поддържат директивата да обхване и пътуването по море, а 76% поддържат и за влаковия превоз. Мнозинството от страните, или 67%, утвърждават да бъдат включени и интернационалните автобусни линии според въпросник на Европейски Съюз. Предложението обаче не е приоритет, защото крие риск от логистични проблеми. " Негативните отзиви са свързани с причини във връзка с увеличението на данните, обработвани от осведомителните отдели - това е нещо, което мъчно може да се управлява и даже може да се одобри като нарушение на правото на личен живот “, се показва в документа. 

КАРЕ - ПРОПУСК

Социалната мрежа Туитър призна, че персоналните данни на някои от потребителите й са употребявани без позволение в продължение на към година, съобщи ТАСС. Ръководството на обществената мрежа обществено се извини за това. От Туитър уточняват, че ако потребителите са показали интерес в обществените медии към реклама за мобилно приложение и по-късно по някакъв метод са взаимодействали с това приложение (например са го инсталирали), може да са били разкрити някои техни данни, дори и в случай че те не са декларирали експлицитното си единодушие за това. Проблемът съществувал от май 2018 година Освен това от септември м.г. Туитър показва на потребителите реклами въз основа на догатки за вида на тяхното мобилно устройство, без да ги пита за позволение за обработка на такава информация. На 5 август т.г. социалната мрежа е открила и отстранила казуса.

ЗА КАРЕ - ЧИСЛО

67% от страните в Европейски Съюз поддържат директивата да обхване и пътуването по европътищата.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР