Страничните ефекти, включително промените в други парникови газове и отражателната

...
Страничните ефекти, включително промените в други парникови газове и отражателната
Коментари Харесай

Ефективността на дърветата при намаляване на въглеродни емисии е 1/3 по-ниска от очакваното

Страничните резултати, в това число измененията в други парникови газове и отражателната дарба на земната повърхнина, били причина за това
Почти една трета от резултата на понижаване на въглеродните излъчвания при засаждането на дървета се компенсира от измененията в химическия състав на атмосферата и количеството слънчева светлина, отразена назад в космоса, оповестява Times, базирайки се на необятно отразено ново изследване в Science.

Вестникът цитира водещия създател на проучването доктор Джеймс Вебер, който споделя: " Ние не споделяме, че дърветата са неприятни. Казваме, че дърветата имат своята роля, само че би трябвало да се замислим по какъв начин те въздействат на цялата земна система... Дърветата не са сурогат на това да продължим да живеем както до момента. Едновременно с това би трябвало да понижим излъчванията. "

В отчета се прибавя: " Според него това значи, че страните може да се наложи да декарбонизират по-дълбоко стопанските системи си, вместо да залагат прекалено много на засаждането на дървета. "

New Scientist твърди, че съгласно изследването въздействието на засаждането на дървета върху охлаждането може да е с 15-30 % по-ниско от хипотетичното. Той прибавя: " Изследователите са моделирали два сюжета. В единия, с изключение на засаждането на дървета, не се прави съвсем нищо за справяне с изменението на климата. В този случай избегнатото стопляне от горите, които всмукват CO2, е намаляло с 23 до 31 %, когато са взети поради другите резултати на горите. При втория, по-оптимистичен сюжет, се подхващат решителни дейности за понижаване на по-нататъшното стопляне. В този случай избегнатото стопляне е понижено с 14 до 18 %. "

В публикация в Conversation Вебер и неговият съавтор Джеймс Кинг споделят: " Борбата с изменението на климата посредством засаждане на дървета е интуитивно привлекателна. Те гълтам парниковия газ въглероден диоксид от атмосферата, без да се употребяват скъпи технологии... Разширяването на дървесната завивка обаче може да повлияе на климата по комплициран метод. Използвайки модели на земната атмосфера, сушата и океаните, ние симулирахме широкомащабно бъдещо залесяване.

Новото ни проучване демонстрира, че това усилва отстраняването на въглероден диоксид от атмосферата, което е от изгода за справяне с изменението на климата. Но страничните резултати, в това число измененията в други парникови газове и отражателната дарба на земната повърхнина, могат отчасти да се опълчват на това. "

Daily Mail също разгласява историята, като подчертава върху звездите, които " засаждат дървета, с цел да компенсират въздействието на своя жанр на живот ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР