Страничните ефекти от слънцето невинаги са видими в краткосрочен план,

...
Страничните ефекти от слънцето невинаги са видими в краткосрочен план,
Коментари Харесай

Д-р Р. Денкова: Дерматологът може да постигне хирургичен ефект с филъри

Страничните резултати от слънцето не всеки път са забележими в кратковременен проект, само че UVA и UVB лъчите повреждат тъканите несъмнено и вечно. С времето се нарушават функционалностите на произвеждане на колаген и еластин, кожата се отпуска и губи младостта си. Днес се срещаме с кожния лекар доктор Радина Денкова и й задаваме няколко въпроса по тематиката.

Д-р Денкова, какво бихте посъветвали дамите при започване на лятото, кои съществени стъпки би трябвало да следват, с цел да запазят кожата си здрава и красива?

Винаги може да се познае по кое време една жена е прекалявала със слънцето и солариума. Трябва да се мисли овреме за предварителна защита, а освен и само за хубавия загар. Все по-често към мен се обръщат пациентки преди 30 и малко след 30 с фрапантно понижени равнища на произвеждане на колаген и еластин, надлежно с повяхнала кожа и голям брой ситни бръчици по лицето.

Специално за лятото постоянно предлагам слънцезащитна козметика с най-голям слънцезащитен фактор. И несъмнено, хидратацията извън и от вътрешната страна - хидратиращи процедури и хидратация с мезолифт, разнообразни типове мезотерапия с хиалуронова киселина. В продължение на три поредни месеца или през един месец, изключително преди и след море. Тази терапия ще подкрепи подобряването хидратацията на кожата, равнищата на водата ще се стабилизират. Хиалуроновата киселина и колагенът са във взаимна взаимозависимост и това е подкрепено с проучвания. Когато кожата е добре овлажнена, равнищата на колагена са положителни и назад. Хидратацията с хиалуронова киселина ще усъвършенства структурата на кожата за опазване на колагеновите равнища и тези два процеса ще се поддържат взаимно.

Специално от портфолиото на международния водач в естетичната медицина Merz Aesthetics предлагам продукта Hydro. Предназначен е за мезотерапия, съдържа хиалуронова киселина и глицерол. Освен способноста му да хидратира, глицеролът резервира по-дълго структурата на хиалуроновата киселина и обезпечава по-дълготраен резултат. Възстановява тонуса, еластичността на кожата, както и нейната сбитост.

Все повече се приказва за неоперативни блефaропластика, ринопластика и други заместващи хирургическия нож резултати, до каква степен това е постижимо и реалистично?

Естетичната дерматология се развива с все по-големи скокове, че към този момент е напълно допустимо да реализираме съвсем хирургичен резултат благодарение на филъри и ботулинов токсин. В последните години нашата работа извънредно напредна в знанията за анатомията и по какъв начин да моделираме едно лице, тъй че в действителност да има резултат на хирургичен лифтинг и на хирургична блефaропластика. Или в случай че се работи в зона нос, да се замести една ринопластика. Но това безусловно не значи, че кожният лекар дълготрайно и задълго може да компенсира намесата на скалпел. В избран миг кожата на лицето доста мощно се отпуска и се свлича и интервенцията става неизбежна. Една ринопластика не всеки път може да се извърши неоперативно единствено с филъри. Има пациенти, при които е невероятно да се избегне интервенция. В работата на кожния лекар има предел и той би трябвало да бъде почтен с пациентите си.  

А има ли късмет да се усъвършенства качеството на кожа с забележими загуби на колаген и еластин, да се реструктурира и да се укрепи съединителната тъкан, изключително при по-млади пациенти?

С колагеновия стимулатор, който е по едно и също време дермален филър, можем да работим за възстановяване структурата на кожата. Да я биоревитализираме посредством стимулация на повърхностните пластове, тъй че да стане по-свежа и стегната. Инжектиран в разнообразни разреждания в субдермалните равнища на разнообразни лицеви зони или деколте и шия при по-млади пациенти, може да реструктурира кожата, възбуждайки процеса на формиране на нови тъкани. И да играе ролята на биостимулиращ производството на колагена артикул. В една по-ранна възраст пациентът няма потребност от обтягане и покачване, само че посредством векторен лифтинг е допустимо да се загладят дребните неравности по кожата на лицето, да се заличат белези от акне и изцяло да се обнови кожата.

С поддръжката на

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР