Страни като Франция, които подкрепят фелдмаршал Халифа Хафтар в Либия,

...
Страни като Франция, които подкрепят фелдмаршал Халифа Хафтар в Либия,
Коментари Харесай

Турция обвини Франция, че подкрепя грешната страна в Либия

Страни като Франция, които поддържат фелдмаршал Халифа Хафтар в Либия, са на неверната страна в спора. Това съобщи Ибрахим Калън, представител на турския президент Реджеп Ердоган, предава Анадолската организация.

Говорителят на президента съобщи това в изявление с телевизионния канал France 24 и добави, че " всички, които още поддържат Хафтар, са на неверната страна в либийския спор ". Калън акцентира, че съгласно него поддръжниците на Хафтар би трябвало да осъзнаят, че той не е благонадежден сътрудник в Либия. Говорителят още един път акцентира, че има потребност от политическо решение на гражданската война в страната, заяви организация " Фокус ".

Базираното в Триполи държавно управление на националното единодушие (ПНС), което е прието от Организация на обединените нации, е в спор със силите на Хафтар - Либийската национална войска (ЛНА), която застава зад кабинета в Тобрук. Турция поддържа ПНС, до момента в който зад Хафтар застават Обединените арабски емирства и Египет, а съгласно някои източници също по този начин Франция и Русия. В изявлението си Калън засегна и въпроса за придобиването от страна на Анкара на съветски системи за противовъздушна защита С-400, като съобщи, че инсталирането и въвеждането им употреба е било забавено поради пандемията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР