Странджанският планинският водач Владимир Димитров прави серия от предизвикателства, с

...
Странджанският планинският водач Владимир Димитров прави серия от предизвикателства, с
Коментари Харесай

Планински водач планира да извърши нещо невиждано досега в Странджа

Странджанският планинският лидер Владимир Димитров прави серия от провокации, с които желае да притегли вниманието към загадъчната Странджа и 180-километровия тур, носещ името на планината.

Маршрутът стартира от брега на Янтра край Елхово и приключва на брега на Черно море при Ахтопол. Преди към 45 дни Владимир прави опит да извърви пеш „ Тур Странджа " и по този начин да популяризира туристическия маршрут, който е основал преди към две години. Само 20 км преди финала Владимир губи силите си поради жестоки контузии по краката и се отхвърля от прехода.

Днес обаче се приготвя да покори целия маршрут – 180 км, с тичане към средата на юни. Освен да изпита личните си физически качества и силата на волята, най-важното за Владо след карантината е да събира от ден на ден "поклонници " на българския природосъобразен туризъм.

Новината за връщането на младо българско семейство туроператори от Испания и концепцията им да развиват планински туризъм в Странджа е едно от нещата, които го създали благополучен след дългия интервал на изолираност поради пандемията.

„ Първият опит беше на 30 април - 1 май, за 36 часа желаех да мина цялото трасе, не съумях, останаха ми 20 км, приключих в село Кости, тъй като поради многото километри и най-вече чакълираните пътища.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР