Странджа е обявена за най-мистичната планина в България, съвсем не

...
Странджа е обявена за най-мистичната планина в България, съвсем не
Коментари Харесай

Голямата загадка на Мишкова нива! Тайнствено заклинание пази...

Странджа е оповестена за най-мистичната планина в България, напълно не без учредения. В лонгозните й гори се крият доста секрети, на разнообразни религии. И даже останките на една египетска богиня, в случай че се има вяра не на науката, а на една легенда, родила се през социализма. И то благодарение на другояче материалистичната и атеистична тогавашна власт. Друг е въпросът, че боговете и богините са безсмъртни, доколкото ни е известно.

Говорим за местността Мишкова равнища. Там преди години е открит тракийски комплекс, датиращ от V в. прочие Христа, а знаците му като че ли пазят тайнственото място и през днешния ден. При светилището на Мишкова равнища е открита плоча с две ръце, мъжка и женска, със безоблачен щит и стрела.

Двете ръце предизвестяват: „ Просветените да влязат, в случай че влезе неосведомен, ще бъде прободен “. И през днешния ден тук е безлюдно, макар че местността от дълго време е фамозна. И през днешния ден просветените идват. Това се схваща, когато намериш в отворите часовник на верижка, женски накит, дребен музикален инструмент.

Около по този начин наречената гробница на египетската богиня-котка Бастет при Мишкова равнища битуват какви ли не истории. Има даже шпионско-фантастична, че по време на специализацията си в Оксфорд през втората половина на 70-те Людмила Живкова получава информация за нея от върховен шеф в английското разузнаване МИ6, който й оповестява, че станциите им за сканиране със свръхдълги талази са засекли под връх Градище в Странджа гигантска празнина с форма на съвършен куб, издълбана от хора.

Дали такава намира се е състояла, през днешния ден е невероятно да се потвърди. А и е необикновено върховен офицер от британската разследваща работа да изяснява на принцесата на българския социализъм какво са „ видели “ при шпионирането на страната, ръководена от татко й.

Какви са обстоятелствата?
В началото на 1981 година именитият в Странджа иманяр Мустафа занася антична на тип карта от ярешка кожа при Ванга с молба пророчицата да разкрие тайната, която крие.

Иска за нея да научат в Политбюро, тъй като разгадаването й съгласно него е от стратегическо значение за страната, съдбоносна е и за целия свят. Роднините на пророчицата уреждат това. Думата й тежи по върховете.
Мустафа с картата си стига до Людмила Живкова, ръководител на Комитета за просвета, духовна щерка на българската Касандра. Нейното въображение е пленено, търсещата й натура е превзета от описа му, силата й се насочва към разрешаването на загадката. А това е нелека задача даже за нея.
Тази околност тогава е част от конфиденциален боен обект, а съгласно Ванга крие тайната на тайните.

За Людмила по това време няма невъзможни неща. Все отново е щерка на Първия. Приумици, които за всеки различен могат да бъдат единствено в областта на фантазиите и фантазиите, стават действителност.

Решаващи за основаването на експедиция са думите на Ванга, която споделя, че там в действителност се крие огромна антична загадка. Изпада в транс след допира с картата, „ вижда “ мъже, пристигнали от Египет в доста антични времена, и ги разказва – високи и стройни, с дълги черни коси и маски на лицата.
„ Картата сочи място, на което има гроб на жена, тя държи скиптър от чужд метал “, подрежда ясновидката. До него се стигало по път, който минава около античен храм и светилище. Пророчицата приказва и за незнайна книжовност, чиито знаци са изписани навътре в каменен ковчег. Това е историята на света за 2000 години обратно, че и за още толкоз напред, схващат от думите й.
Този саркофаг е прикрит в нашите земи от хора, които са от Египет. Вървели са с камили. Имало е плебеи, воини и огромни началници, споделя тя, а околните й я слушат с притихнал мирис.

Пророчицата вижда по какъв начин „ една нощ при цялостна мрачевина и безмълвие ковчегът е спуснат и покрит с доста пръст, а хората, които са взели участие в тая работа, откакто я свършили, са безмилостно избити.

„ Така тайната е запечатана с потоци почтена кръв, покрита с тонове пръст, с цел да дочака времето, когато ще бъде разкрита “, твърди Ванга.
Ясновидката упорства, че мястото е свещено, с мощна сила и не би трябвало да се пипа. Като в никакъв случай Людмила не послушала пророчицата. Организира и изпраща загадка експедиция на Мишкова равнища, отпред с довереника си Кръстю Мутафчиев, да търси гробницата на Бастет, като същинската цел е маскирана под някаква обтекаема дефиниция за египетската връзка на траките.

Експедицията работи с голям възторг. До скорошната гибел на настойничката си. И до ден-днешен никой не споделя публично какво са намерили. Остават единствено клюки, документите я няма.

Осъждат стремително участниците в експедицията
След гибелта на Людмила експедицията е отзована и против членовете й стартира конфиденциален правосъден развой, прочут като Дело № 1 за 1982 година, наказателно дело от общ темперамент против длъжностни лица – за присвоявания и валутни закононарушения. Нищо че разноските са подписвани единствено от Живкова, делото, гледано от състав на Върховния съд на Народна република България, приключва с тежки присъди. Провежда се стремително – започва на 4 март 1982 година, с цел да завърши след 18 дни. Ръководителят Кръстю Мутафчиев, до тогава началник на работа „ Културно завещание “ към Политбюро и Централен комитет на Българска комунистическа партия, е наказан на 20 години затвор, като изтърпява дейно 8 от тях. Книгите, които оставя, градят забавни, само че недоказуеми хипотези. В „ Хомо сапиенс за произхода на хомо сапиенс “ написа, че след гибелта на богинята Бастет тялото й е пренесено до Странджа по море. Уверява, че тя е антична фараонка, която е обожествена. И че до момента в който той е в пандиза, копането продължава, този път по заповед на шефа на Министерство на вътрешните работи Димитър Стоянов. После всичко е бетонирано.

Фараон и сановник се явяват на търсачите
Племенницата на Ванга Красимира Стоянова, която около този случай взема решение да се посвети на египтологията, споделя за прекарването си в планинската околност, която й показва пророчицата, описвайки я най-подробно. Заръчва да отиде на 5 май поради особената класификация на небесните тела и луната. Тя посещава местността навръх този ден с другари и откриватели.

Това, което се случва, е разказано в книгата на Стоянова „ Ванга “: „ …няколко минути по-късно южната гладка страна на скалата, пред която стояхме, светна някак от вътрешната страна като екран на тв приемник и измежду планинската мрачевина тя се открои в светлосиво. И момент по-късно се появиха в открояващ се бял цвят… две фигури. Бяха големи и заемаха съвсем цялото осветено пространство. Фигурите се виждаха толкоз отчетливо и се открояваха по този начин релефно, че имах възприятието по какъв начин всеки миг могат да се отлепят от стената и да тръгнат към нас… Отляво на стената на напред във времето в цялостен растеж стоеше възрастен мъж, по-скоро дъртак, с дълга до земята тога и дълга до раменете коса. Лявата му ръка беше отпусната по тялото, а в дясната, протегната напред, държеше някакъв предмет, нещо като топка кръгло, само че не беше топка, по-скоро някакъв чужд апарат. На по-заден проект, само че нагоре и по-вдясно, стоеше втора фигура. Не знам за какво, на мен ми замязя на фараон. Това беше млад мъж, който седеше в нещо като кресло, с прибрани един до различен и спуснати надолу крайници и ръце “.

източник: в. " Труд "
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР