Страната забрани гей браковете през 2014 г.Cловакия няма да ратифицира

...
Страната забрани гей браковете през 2014 г.Cловакия няма да ратифицира
Коментари Харесай

Словакия твърдо против джендъризма

Страната забрани гей браковете през 2014 година


Cловакия няма да ратифицира Истанбулската спогодба, отсече словашкият министър председател Роберт Фицо, представен от Ройтерс.

Страната подписа документа през 2011 година, само че няма да направи идната стъпка към въвеждането му – утвърждение от Народното събрание, след напън от съдружния сътрудник на Фицо в лицето на националистите, консервативни християнски кръгове и други критици на документа, които остро се опълчват на понятието за “джендър ” в него.

“Не можем да приемем ограничения, които опонират на убежденията на хората ”, съобщи Фицо. И означи, че Истанбулската спогодба “ненужно слага под въпрос естествените разлики сред мъжа и дамата и ги назовава стандарти ”, в случай, че главната й цел е битка с насилието против дами.

Премиерът добави и че конвенцията е в несъгласие с конституцията на Словакия, особено с ситуацията, че бракът е съюз сред мъж и жена. Тази корекция бе призната след референдум през 2014 година и тя на процедура забрани гей браковете.

Фицо увери, че вместо да утвърждава конвенцията, Словакия ще одобри нужното законодателство за ефикасна битка с насилието над дами. “Всяко принуждение против дами е недопустимо и няма място в нашето общество ”, акцентира министър председателят. И добави, че отбраната на правата на дамите е от изключителна значимост в миг, в който от ден на ден мигранти идват в Европа и носят със себе си друг “културен и обществен модел ”.

“Принципно съм срещу възникването на компактни мюсюлмански общности в Словакия ”, посочи Фицо.

Преди това християнските цървки в страната осъдиха “спорната ” спогодба в общо мнение.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР