„Страната ви изгражда светло бъдеще и напредва. НАТО споделя ангажимента

...
„Страната ви изгражда светло бъдеще и напредва. НАТО споделя ангажимента
Коментари Харесай

Скапароти: С нетърпение очаквам Македония да стане 30-та членка на НАТО

„ Страната ви построява ярко бъдеще и напредва. НАТО споделя уговорката ви за народна власт, господство на закона, както и сигурността и стабилността в района. Вашата продължителна поддръжка е значима освен за Западните Балкани, само че и за цяла Европа. Очаквам с неспокойствие да станете 30-та членка на НАТО “, съобщи Върховният главнокомандващ на Обединените сили на НАТО в Европа военачалник Къртис Скапароти, който през днешния ден е на посещаване в Македония.
Генерал Скапароти дружно с делегация от Министерството на защитата и армията на Република Македония, водена от министъра Радмила Шекеринска следи показно обучение в казармата " Илинден ".
„ Чрез вашето дългогодишно партньорство с НАТО страната към този момент е постигнала забележителен прогрес в промените на защитата и военната съгласуемост със съдружниците. Признавайки историческата покана на съдружниците за започване на договаряния с НАТО, признаваме и почитаме, че провокациите остават пред вас, само че следва и доста работа.
В същото време с неспокойствие чакаме да дадем и практическа поддръжка на вашите военни престижи в процеса на присъединение. Убедени сме, че адресирањето на тези провокации и сполучливото присъединение към алианса ще имат изключителна изгода за вас. Страните, които са се включили към алианса, са съумели да засилят своята народна власт, да засилят сигурността и да създадат живота на своите жители по-сигурен “, съобщи Скапароти.
Министърът на защитата Шекеринска сподели, че визитата демонстрира по какъв начин се трансформират нещата в Македония след 11 юли, когато беше получена поканата от НАТО.
„ Днес сме домакини на първия боен представител на НАТО в Европа, при първото му посещаване в Македония. Тази засилена динамичност демонстрира твърдата решителност на Македония да стане член на НАТО в бърз и натоварен развой “ сподели Шекеринска.
Генерал Скапароти ще се срещне с премиера Зоран Заев през днешния ден следобяд.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР