Страната остава далеч от победата срещу новия коронавирус, предупреди днес

...
Страната остава далеч от победата срещу новия коронавирус, предупреди днес
Коментари Харесай

Премиерът Санчес с предупреждение към испанците

Страната остава " надалеч от успеха " против новия ковид, предизвести през днешния ден министър председателят на Испания Педро Санчес, представен от Франс прес.

Той прикани испанците да не се отпускат и да продължат да съблюдават ограниченията за ограничение на разпространяването на болестта. " Всички желаеме да излезе още веднъж на улицата, само че имаме още по-голямо предпочитание да спечелим войната против вируса и да избегнем нова " вълна на епидемията, акцентира той в тирада по малкия екран.

Според испанските управляващи пикът на епидемията в страната е преминат, отбелязва Франс прес.

" Оставаме надалеч от успеха, от момента, когато животът ни още веднъж ще се възстановява ", предизвести обаче Санчес.

През последните 24 часа броят на умрелите от причиняваното от ковид заболяване Ковид-19 още веднъж е тръгнал нагоре след три следващи денонощия на спад. Днес управляващите оповестиха за 619 смъртни случая против 510 през вчерашния ден, когато бе регистриран минимумът от 23 март.

Близо 17 000 души са умряли от Ковид-19 в Испания, което я подрежда на трето място в мрачната статистика след Съединените щати и Италия.

За сметка на това броят на новите регистрирани случаи на болест през днешния ден е намалял по отношение на през вчерашния ден - до към 4100 против 4830 през вчерашния ден. С общо 166 019 доказани инфектирани Испания е на второ място в това отношение след Съединени американски щати.

Близо 62 400 заболели от Ковид-19 в страната към този момент са оздравели.

Националната карантина в Испания, наложена на 14 март, ще остане в действие най-малко до 25 април.

Испанските управляващи ще раздадат, като се стартира от на следващия ден, 10 милиона маски за лице на хора, принудени да употребяват публичния превоз, с цел да отидат на работа.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР