"Страната остава да върви по пътя на политическа турбулентност, което

...
"Страната остава да върви по пътя на политическа турбулентност, което
Коментари Харесай

Цветан Цветанов: Избори сега са в интерес на ГЕРБ, за да излязат от изолация за местния вот

"Страната остава да върви по пътя на политическа турбулентност, което няма да покрие упованията на хората. Политическите обединения консолидират твърдите си ядра, с цел да могат да разчитат на триумф в предварителни избори. През последните години легитимността на българските институции ерозираше и това води до отбиване на гласоподавателите. Това значи, че малцинството от гласоподавателите, които отидат да гласоподават, ще дефинират бъдещето на болшинството българи, които не желаят да гласоподават ".

Това сподели пред БНР водачът на "Републиканци за България " Цветан Цветанов.

Според него изтеклият запис на стрийма от съвещанието на Демократична България "смущаващо е посочил по какъв начин се водят действително политическите диспути, а от самото начало оставахме с чувството, че се водят диспути за управнически стратегия и цели ".

"Видяхме метод на отношение към политическите съперници. Оказва се, че битката против корупцията не е водеща, тъй като виждаме обвинявания, че някой принадлежи към избрани стопански кръгове, че корупцията продължава да е главен проблем пред настоящето ръководство ".

Грешката на Демократична България не е основна, само че ГЕРБ незабавно се възползваха. За тях ползата от предварителни избори ще ускори интереса към локалните след година. Иначе ще имат сериозен проблем поради изолацията, в която са изпаднали... ГЕРБ не са се трансформирали, загубата на гласове демонстрира това, очевидно партията има нещо, от което се нуждае. Само един човек ще дефинира разпоредбите на играта ".

По думите му в бъдеща предизборна акция ще господства популизмът, а това ще отврати хората и ще се играе с твърдите ядра на систематичните партии.

"Цялата идея на днешната структура на ръководство е градене на омразата по отношение на политическия конкурент. Това, което направи Бойко Рашков по отношение на ареста на Бойко Борисов, е безусловно неприемливо. Трябва да има проверка на едно ръководство, само че би трябвало да е процесуално издържано... В обществото остава чувство за симбиоза сред Иван Гешев и Бойко Борисов. Но от способените органи и от контрола от Европейска комисия с механизма може би ще излезе истината ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР