Страната ни винаги е подкрепяла Северна Македония за членството й

...
Страната ни винаги е подкрепяла Северна Македония за членството й
Коментари Харесай

Ковачев: В Северна Македония смятаха, че България им е в кърпа вързана

 Страната ни постоянно е подкрепяла Северна Македония за участието й в Европейския съюз, само че съседката ни не е оценила този факт и е мислила, че всичко ще стане наготово, сподели пред бТВ евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев.

Те дълго време смятаха, че България им е в забрадка вързана. Дълго време не правеха нищо по Договора. Президентът Стево Пендаровски и министър председателят Зоран Заев имат странна визия за паралелна история, разяснява евродепутатът.

Освен това той добави, че може и някой извън да ги е съветвал по какъв начин да се държат. Ковачев не приема и мнението на Пендаровски, че Тодор Живков е признал преди време македонския език.

Ние не им лишаваме правото на самоопределение. Имаме проблем единствено с интерпретацията на историята, разяснява Андрей Ковачев.

От думите на Андрей Ковачев стана ясно, че Северна Македония не желае да извършва и икономическите свързаности с България. Той обаче не разяснява за какво западната ни съседка е оповестила отдръпването от плана АЕЦ " Белене.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР