Страната ни вече има 22 плажа плажа, сертифицирани с етикет

...
Страната ни вече има 22 плажа плажа, сертифицирани с етикет
Коментари Харесай

България вече има 22 плажа с етикет „Син флаг“

Страната ни към този момент има 22 плажа плажа, сертифицирани с етикет „ Син байрак ”, и доста по-чисто море. Добрата реклама за по-чисти плажове донесе и повече интерес за чужденците за търсене на отмора у нас.

 

Българското Черноморие тази година ще се отличи с рекорден брой плажове, които към този момент са сертифицирани с най-престижният международен етикет за качество „ Син байрак ”. А най-дългогодишият притежател на премията от 1995-та година е Слънчев бряг, който съгласно специалистите по доста индикатори превъзхожда доста от гръцките, турски плажове и даже някои от Адриатическото крайбрежие.

 
В съпоставяне с минали години имаме три нови плажа, тъй че това е самобитен връх за българския туризъм. За първи път 22 флага ще се веят по българското Черноморие.
Станимир Георгиев - ръководител на Българско придвижване „ Син байрак ”

Сред новоотличените плажове са два изцяло нови плажа - „ Бяла-юг “ и „ Хижа Черноморец-юг “ във Варна, а към влиятелното отличие се завръща и плаж „ Свети Влас “. А оценките „ наследник байрак ” са доказани от интернационалното жури, чието седалище е в Копенхаген, Дания. Сред носителите на „ Син байрак ” е и пристанище „ Марина Диневи “.

 
Аз се веселя, че тази вест излиза в точния момент тъкмо преди новия туристически сезон когато всеки възнамерява своята отмора и може самоуверено да направи своя избор. Естествено, ние предлагаме плажовете със „ Син байрак ”, тъй като те подсигуряват качество на водата, сигурност, услуги, здравно обслужване, водно избавяне и едно изключително чувство да си на особено място. За тези плажове ние подсигуряваме, че са едни от най-хубавите в света.
Станимир Георгиев - ръководител на Българско придвижване „ Син байрак ”

Добрата реклама за по-чисти плажове у нас донесе и повече интерес за чужденците за търсене на отмора у нас, като туроператори регистрират повече интерес към южното Черноморие, най-много на туристи от Чехия, Словакия и Полша.

 
Като цяло последните години по-голямото търсене е от фамилии с деца. Семеен вид туризъм, търсят се разнообразни типове настанявания. От фамилни хотелчета със закуска, до вид „ ол инклузив “, по-големите хотели. За този сезон оскъпяването е към сред 10 и 15% на пакетната цена.
Владимир Маринов - туроператор

По-голямата част от туристите обаче търсят по-диви и незастроени райони на юг.

„ По-голямата част от туристите които идват на юг са такива които идват за повече от три пъти даже, тъй че са постоянни туристи може да се каже на Южното Черноморие “, споделя Маринов.

Резервации най-вече от вида „ в последната минута ” вършат и българи, които обаче към този миг се ориентират към пътешестване в чужбина. Откриваме Павлина Русева с българска група в най-западното крайбрежие на Португалия.

 
Тук сезонът за българските туристи започва преди към месец наедно с другите дестинации които са желани измежду българите през първото полугодие на 2023 година, това са обиколни стратегии композиция с културно опознавателни направления и престой на огромна част на курортните зони на огромна част от Европейските и Африканските страни. Предпочитани дестинации тази година са посока Египет, посока Тунис, те не са изненадващи след европейските страни, огромна част от маршрутите посока Испания, посока Италия, Португалия, една огромна част от Адриатика към този момент отвориха и стартираха сезона за първите си туристи. Цените тази година са повишени наедно с пътуванията отвън страната и надлежно и цените по нашето Черноморие.
Павлина Русева - туроператор

Оскъпяването за екскурзиите в чужбина също бележи растеж сред 30 и 40%. А това лято у нас се чакат и туристи от Турция и Румъния, които не са предпочели груповите пътувания, а са избрали отмора до българското Черноморие с персоналните си коли.

 
Тенденциите, които по този начин чакаме и в летния сезон и в интервалите по-късно, като цяло 2023 година е годината на културно-опознавателни направления, комбиниране с места за отмора, добра храна и опция на туристите да опитат от културата.
Павлина Русева - туроператор

Туроператори регистрират и първи запитвания на туристи от Азия след пандемията, свързани с културния и археологически туризъм през есента.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР