Страната ни ще участва на Венецианското биенале за изкуство С

...
Страната ни ще участва на Венецианското биенале за изкуство С
Коментари Харесай

Страната ни ще участва на Венецианското биенале за изкуство

Страната ни ще взе участие на Венецианското биенале за изкуство С до половин милион лв. Министерството на културата ще финансира подготовката, реализацията и представянето на плана, с който страната ни ще взе участие на Венецианското биенале за изкуство. Той е на художниците Рада Букова и Лазар Лютаков, негов куратор е Вера Млечевска и се назовава „ Как живеем “. Проектът е класиран преди всичко от 24 подадени оферти и ще показа България в 58-та Международна художествена галерия на Венецианското биенале.
 
Инсталацията ще е построена на модулен принцип, тъй че да е съответна на пространството и на града Венеция като културни натрупвания, изясни кураторът на плана Вера Млечевска: " В същото време творбите, които те показват, материалите, от които те са създадени, са в доста сериозен спор, в случай че мога да го нарека по този начин, с даденостите на Венеция. Те употребяват материали, които са артикул на модерната ера, синтетични артикули, т.е. те са тип техническа иновация, само че в някакъв миг концепцията за тяхната полза се трансформира и надлежно се трансформира и тяхната стойност като материал ".  
 Страната ни ще взе участие на Венецианското биенале за изкуство БГНЕС
В състезанието са взели участие 24 плана, от самостоятелни създатели до групи художници, обединени в обща концепция, съобщи ръководителят на журито Аделина Филева: " Имаше на доста високо равнище показани планове, по този начин имаше и планове, които не бяха добре готови - недобре направена идея, незадоволително добре създаден образен материал и доста други такива елементи ".
 
Венецианското биенале за изкуство се организира от 1895 година Страната ни е била публично показана на него единствено няколко пъти. Първото ни присъединяване е било през 1942, а последното през 2011 година Тазгодишното издание на форума ще се организира от 11 май до 24 ноември.-->
 Страната ни ще взе участие на Венецианското биенале за изкуство БГНЕС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР