Страната ни ще търси съмишленици, за да заведе дело в

...
Страната ни ще търси съмишленици, за да заведе дело в
Коментари Харесай

България твърдо зад превозвачите си, дава пакет „Мобилност“ на съд


Страната ни ще търси съидейници, с цел да заведе дело в Съда на Европейския съюз в Люксембург, в случай че противоречивият пакет „ Мобилност “ бъде признат в настоящия му тип от европарламента, стана ясно от думите на транспортния министър Росен Желязков, представен от БГНЕС.

Ресорната комисия в Европейския парламент към този момент отхвърли предложенията на България и другите периферни страни на Съюза по пакет „ Мобилност “. С тях българските евродепутати и техни сътрудници от други шест страни упорстваха за отпадане на текстовете за наложителното завръщане на камионите в страната на избран интервал от време, както и за използването на седмичните почивки от водачите.

Голяма част от превозвачите към този момент обявиха мнение, че са подготвени да записват своите компании в чужбина, с цел да избегнат част от рестриктивните режими, от което страната пък ще понесе загуби поради пропуснатите налози и осигуровки.

„ Това е тъкмо по този начин. Този метод и тази наклонност ги следим към този момент “, съобщи през днешния ден министър Желязков.

Текстовете по пакета предстоят да бъдат гледани в пленарната зала на Европейския парламент на 8 юли. Ако бъдат утвърдени, до края на месеца е доста евентуално те да бъдат оповестени в формалния вестник на Европейски Съюз. От този миг страната ни разполага с 2 месеца да заведе иск.

„ Той може да бъде заведен от България, а към него да се причислят другите страни от Групата на единомислещите. Може и самият иск да бъде групов – всички дружно. При всяко състояние ни ще внесем за одобрение от Министерски съвет предметът и основанието на желае “, посочи министър Желязков.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР