Страната ни ще бъде принудена да използва сила на южната

...
Страната ни ще бъде принудена да използва сила на южната
Коментари Харесай

Орбан плаши да спира мигрантите със сила

Страната ни ще бъде принудена да употребява мощ на южната си граница със Сърбия, с цел да отбрани границата на Евросъюза, в случай че Турция реализира опасността си да пусне бежанци през Балканите към Европа, съобщи през днешния ден унгарският министър председател Виктор Орбан, представен от Ройтерс.

Орбан издигна ограждение по границата със Сърбия поради така наречен Балкански маршрут, по който стотици хиляди мигранти поеха към Западна Европа в разгара на рецесията през 2015 година

Европейски Съюз разчита на Турция да ограничи напора на бежанци към Европа със сключването на съглашение през март 2016 година за оказване на финансова помощ на Анкара.

Турция, на чиято територия се намират над 3,5 млн. сирийци, обаче в този момент заплашва „ да отвори портите “ и да разреши на бежанците да поемат към Европа, в случай че Европейски Съюз дефинира като окупация турската атака в Североизточна Сирия.

„ Следващите седмици ще решат какво Турция ще прави с тези хора “, съобщи Орбан и добави: „ Може да ги насочи в две направления: назад в Сирия или към Европа “.

„ Ако Турция избере второто, тези хора ще дойдат на южната граница на Унгария в големи мащаби “, акцентира той и настоя Европейски Съюз да отпусне още средства на Анкара за възобновяване на сирийски градове.

За началото на идващия месец е планувана аудиенция на турския президент Реджеп Ердоган в Будапеща.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР