Страната ни реагира много точно. Трябва да се изясни цялата

...
Страната ни реагира много точно. Трябва да се изясни цялата
Коментари Харесай

Посланикът ни в Сърбия: Акцията в Босилеград най-вероятно е дело на местните власти, а не на централната власт в Белград

Страната ни реагира доста тъкмо. Трябва да се обясни цялата ситуациа към случая.

Това сподели в утринния блок на Българска национална телевизия някогашният ни дипломат в Македония Александър Йорданов, който разяснява случая с българските лекари в Босилеград. "Сърбия желае да бъде в Европейския съюз, само че надалеч не е подготвена и не всички участници в политическия живот в сърбия желаят страната да влезе в Европейски Съюз. Сърбия би трябвало доста ясно да разбере, че не може да стане член на Европейски Съюз без да е член на НАТО. Това провокира доста отрицателни реакции в Белград. Има среди в Сърбия, които десетилетия се хранят с тематиката за антибългаризма ", сподели още Йорданов.

По телефона се включи и Радко Влайков, дипломат на България в Сърбия. "Не бяхме осведомени за визитата на българските лекари. В момента имам тъкмо сложени задания от министър Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна... към профила по какъв начин да регламентираме тези визити на медици със сръбските управляващи. Тази акция не е от страна на централната власт в Белград. Най-вероятно е дело на локалната власт в Босилеград. В момента ние имаме прелестни връзки със Сърбия. Това е била една филантропична акция и методът е трябвало да бъде напълно друг. Ние няма да отстъпим от решаването на цялостните проблеми на българското малцинство и ще пазиме неговите ползи ", безапелационен беше дипломат Влайков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР