Страната ни подкрепя интеграцията на Западните Балкани и конкретно на

...
Страната ни подкрепя интеграцията на Западните Балкани и конкретно на
Коментари Харесай

България подкрепя Албания за ЕС без условия

Страната ни поддържа интеграцията на Западните Балкани и съответно на Албания без условия. Това съобщи президентът Румен Радев пред албанския президент Илир Мета, който е на двудневно посещаване у нас.

Двамата президенти са разискали съдействието сред двете страни, както и отражението на войната върху сигурността в Западните Балкани. Според Румен Радев двете страни са другари и огромна роля за това има българското малцинство в Албания.

Българският президент е удовлетворен, че Албания се включва в бойната група на НАТО на нашата територия. Българите в Албания, по думите му, са мост сред двете страни. И двамата президенти са осъдили експанзията и братоубийствената война в Украйна, стана ясно от думите на президента Радев. Призоваваме дружно за нейното неотложно преустановяване, съобщи президентът. Той упорства за без значение интернационално следствие на зверствата в Буча.

Албанският президент Илир Мета на собствен ред очерта, че двете страни са минали през сложни миг поради пандемията и войната в Украйна. Именно по тази причина е значимо да се укрепи съдействието сред България и Албания. Той благодари за българската поддръжка за участието на страната му в Европейски Съюз. В тези нелеки времена вие ще продължавате да давате принос към нашия блян за участие в Европейски Съюз, счита Мета.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР