Страната ни подкрепя двупистовия подход спрямо Русия, който от една

...
Страната ни подкрепя двупистовия подход спрямо Русия, който от една
Коментари Харесай

Министър Захариева: Страната ни подкрепя двупистовия подход спрямо Русия

" Страната ни поддържа двупистовия метод по отношение на Русия, който от една страна изисква политика на въздържане, а от друга - поддържането на градивен разговор ”. Това съобщи външият ни министър Екатерина Захариева на  юбилейната среща на външните министри на Организацията на Северноатлантическия контракт (НАТО) във Вашингтон, посветена на 70-ата годишнина от основаването на алианса, написа izbori.bg.

Министрите разискаха положението на връзките с Русия, в това число обстановката към Договора за заличаване на ракетите със междинен и дребен обхват. Те още веднъж приканиха Москва да освободи арестуваните в Керченския проток украински моряци и да подсигурява свободното мореплаване в района.

Пакетът за Черно море, който утвърдиха министрите, планува възстановяване на координацията на НАТО с Грузия и Украйна и увеличение на поддръжката за тези две страни, само че не води до вдишване на нови задължения от страна на България и до разполагане на нови сили на НАТО в Черно море.

Външните министри разискаха и битката с тероризма, който продължава да бъде директна опасност за НАТО и страните-партньори.

Всички външни министри приветстваха своя сътрудник от Северна Македония Никола Димитров, който участва за първи път като представител на предстоящ член на НАТО. А той прочувствено благодари на първите дипломати на България и Гърция - Екатерина Захариева и Йоргос Катругалос, за поддръжката и подписаните двустранни контракти, разрешили даването на зелената светлина за участие на Скопие в Алианса и започване на договаряния с Европейски Съюз.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР