Страната ни отказва да внася от Украйна три стоки, обяви

...
Страната ни отказва да внася от Украйна три стоки, обяви
Коментари Харесай

Министърът на земеделието: България отказва внос от Украйна на три стоки

Страната ни отхвърля да внася от Украйна три артикули, разгласи земеделският министър Кирил Вътев. Той уточни, че преговорите с Европейска комисия на петте страни - България, Полша, Румъния, Унгария и Словакия, за вноса на селскостопански артикули от Украйна продължава, само че всяка от тези страни има разнообразни ползи.

Поляците да вземем за пример искат забрана за импорт на меки плодове, а ние - на слънчоглед. " Не желаеме да имаме залежал слънчоглед, по тази причина държим да се продължи възбраната за него, нерафинирано олио и изсъхнало мляко ", уточни министърът. 

По думите му задачата е да се търси баланс в агрохранителната верига и да се избира българска продукция пред всичко вносно, за което очевидно ще трябват още срещи.

Вътев добави, че останалите страни, които от по-рано са в разговор с Европейска комисия, са си издействали големи суми за инфраструктурни планове. Той даде за образец поляците, които са получили 1 милиарда евро. " А ние сме на нула, тъй като късно сме се присъединили в разговора, само че нашата инфраструктура също ще се нуждае от такава поддръжка и занапред ще се включваме в този диалог ", показа министърът, наблягайки, че ще продължат консултациите с другите страни, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Вътев посочи, че България отсега нататък ще държи възбраната за внос да се отнася за три артикули - слънчоглед, нерафинирано олио и изсъхнало мляко, като се е отказала включително да влиза пшеницата.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР