Страната ни очаква поредна добра година в зърнопроизводството, като по

...
Страната ни очаква поредна добра година в зърнопроизводството, като по
Коментари Харесай

Около 5.4 млн. тона е очакваният добив на пшеница в страната

„ Страната ни чака поредна добра година в зърнопроизводството, като по планирани данни общият рандеман на пшеница ще бъде към 5,4 мнл. тона “. Това заяви министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева, която даде старт на жътвената акция в община Сливен, оповестяват от отрасловото министерство.

Тя добави, че съгласно обследванията на Областните дирекции „ Земеделие “, посевите са в положително положение, а на реколтиране в цялата страна подлежат 11 340 000 дка.

„ В България има аграрни производители с висока административна и мениджърска просветеност, които са конкурентноспособни на водещите аграрни страни в Европа “, безапелационна бе министър Танева. По отношение на изкупната цена на пшеницата, тя съобщи, че зависи напълно от напълно зависи от интернационалните изкупни цени.

Десислава Танева посочи, че в България близо 70% от всички зърнени култури се изнасят, тъй че това е факторът, който дефинира цената. Зърнопроизводителите имат положително браншово сдружаване, което е друго от съдружие на производителите, за маркетиране на продукцията и реализация.

Министърът на земеделието уточни още, че следва значим интервал за бранша, тъй като упованията са до края на тази година да се одобри многогодишната финансова рамка и да се завършват регламентите, които ще дефинират законодателството за идващия програмен интервал на Общата селскостопанска политика (ОСП). „ Независимо от препоръчаните понижения, в България директните заплащания съвсем резервират равнищата си. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР