Страната ни не е богата, но в нея има доста

...
Страната ни не е богата, но в нея има доста
Коментари Харесай

Зимбабве, Нигерия, Боливия: Ето как живее златната младеж в страните от третия свят

Страната ни не е богата, само че в нея има много богати хора. Парадокс. Златната юноша на елита кара лускозни коли, виси по цели нощи в скъпите нощни клубове, носи дизайнерски облекла. И непрекъснато си прави селфита.
Има и по-бедни страни. Но в тях също има хайлайф. Интересно е по какъв начин той живее.

Нигерия

Тази африканска страна е най-гъстонаселената на континента. Основната ѝ маса от жители живее в бедност. Гъзарите са единици, само че на фона на останалите те наподобяват още по-разкошно.

Нигерийците обожават киното. Ноливуд е втори в света по снимане на филми на година. Естествено належащо е и огромно количество артисти. Попадат в киноиндустрията тези, които имат пари. Може да се каже, че цялото бохемство на Нигери е концентрирано на снимачните площадки.

Етиопия

Страната е основен международен експортьор на кафе от сорта арабика. Дълговете на страната обаче са толкоз огромни, че притежателите на плантациите мъчно скътават по някой капитал. По-богати от тях са най-обикновените притежатели на клиники, които обслужват чужденци. Тези хора имат приход над 2 000 $ месечно. В същото време масата народ живее с 30 $ на месец.


По-голяма част от сумата богаташите харчат за персонална защита, тъй като в Етиопия не е мъчно единствено от финансов проект, само че е и рисково.

Сомалия

Там към момента се усещат отзвуците на гражданската война, която откри собствен ред: който е по-силен, той е и прав. А с цел да станеш мощен, е задоволително да се обзаведеш с оръжие и бойно снаряжение. Затова към елита се причисляват тези, които имат най-малко един АК-47.

Боливия

Държавата се намира в централната част на Южна Америка. там е ситуирана и най-високата столица на света - Ла Пас. За лукс там се счита построяването на огромен дом и обкръжаването му със зеленина.

Бедните не си строят жилища, те ги наемат и се занимават с произвеждане на опиати. В Ла Пас се намира и първият в света кокаинов бар.

Зимбабве

Много бедна страна. 80% от популацията ѝ е се намира под прага на бедността, а междинната дълготрайност на живота е 40 години. Богатите хора там са единици: това са политиците и техните деца, а също и някои предприемачи магнати. Само те могат да си разрешат батмобили и златни револвери, които стрелят с червило.


Албания

Държавата се намира в югоизточната част на Европа, на Балканския полуостров. Влиза в листата на 50-те най-бедни страни в света. Баровците там не се хвалят с изискани движимости, тъй като са малко на брой тези, които могат да ги оценят, а просто с планини от пари.

Афганистан

Страната е ситуирана в Централна Азия. За паралия там може да се счита всеки, който взима що годе междинна българска заплата, има iPhonе и най-малко някакви бижута.

ЮАР

Най-развитата страна в Африка. Цялото благополучие е съсредоточено в Кейптаун. Зад рамките му цари нищетата. Тамошните баровци, с цел да подчертаят своя усет, се снимат в порядъчен тип на фона на руините на обособени региони на града или разгласяват в мрежите касовите си бележки от скъпите си покупки.


Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР