Страната ни има двама финалисти, както и двама борци в

...
Страната ни има двама финалисти, както и двама борци в
Коментари Харесай

България си гарантира още два медала от Европейското по борба

Страната ни има двама финалисти, както и двама борци в битка за бронза

Едмонд Назарян и Кирил Милов осигуриха нови два медала за България от Европейското състезание по битка в Будапеща, съобщи

Двамата борци доближиха финалните битки в своите категории, като на следващия ден ще се борят за златото, което даже и да не доближат, ще имат обезпечен сребърен орден.

Едмонд Назарян доближи до финала в категория до 60 кг типичен жанр, където на следващия ден ще се бори с турчина Керем Камал за купата.

По пътя си към второ европейско злато в кариерата си, Назарян победи представителя на домакините Ерик Торба с 8:1, украинеца Жора Абовиян с 3;1, както и арменеца Геворг Гарибян с 10:1.

За купа в категория до 97 кг типичен жанр ще се бори и Кирил Милов, а негов конкурент ще е Арви Саволайнен от Финландия.

По пътя към финала Милов победи унгареца Роберт Ершек с 10:1, норвежеца Феликс Балдауф с 2:1 и украинеца Владлен Козлюк със 7:1.

Шанс за орден на следващия ден ще имат още двама наши представители в класическия жанр.

Това са Йоан Димитров, който ще се бори за бронз против азера Ислам Абасов в категория до 87 кг, както и Айк Мнацаканян, който ще се бори против хърватина Антонио Каменясевич за бронз в категория до 77 кг типичен жанр.

Ден преди края на Европейското, България е на пета позиция в подреждането по медали със своите 7 оценки. По три от тях са сребърни и бронзови, а единствено Тайбе Юсеин съумя да грабне купата.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР