Страната ни е в най-върховата част на платото и пика

...
Страната ни е в най-върховата част на платото и пика
Коментари Харесай

Ангелов: Намираме се в пика на 3-та вълна, но най-големият натиск е върху психиката на хората

Страната ни е в най-върховата част на платото и пика на третата вълна по разпространяване на ковид през последните два дни, надяваме се обстановката да остане такава. Това съобщи здравният министър Костадин Ангелов по време на постоянния брифинг на Националния действен щаб през днешния ден.

Областите с максимален напън върху лечебните заведения остават - София, Бургас, Шумен и Варна . " Но е максимален натискът върху душeвността на хората. Има хора, които се пробват да окажат напън върху страховете на българите, всеки жител би трябвало да е спокоен, защото системата на опазването на здравето е подготвена, имаме готова система, нямаме терзания ", сподели Ангелов.

Той изрече благодарности към лекарите, незабавните медици и имунизираните до момента. " Нещата в границите на няколко седмици ще се оправят , вярата е в нараствания брой имунизирани българи, като числата са - за последната седмица са 15 000 имунизирани българи дневно ", успокои той.

Очаква се да се усили броят им с идването на още ваксини, най-много на осведомителна РНК-ваксина.

" Ние сме единствените в Европа , където хората имат достъп до ваксина, само че се отхвърлят, тъй като няма тяхната определена ваксина. Има страни, където няма никакви ваксини ", безапелационен е министърът и добави, че през април се чака да има задоволително ваксини, с цел да има избор.
 23% позитивни проби за ковид за последното денонощие
23% позитивни проби за ковид за последното денонощие

Хоспитализираните са повече от 10 000 души

Очаквайте детайлности!
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР