Страната ни е сред малкото в Европейския съюз, които усвояват

...
Страната ни е сред малкото в Европейския съюз, които усвояват
Коментари Харесай

Дончев: Пример сме за усвояването на евросредства

Страната ни е измежду дребното в Европейския съюз, които усвояват по-ускорено средствата за кохезионната си политика по отношение на предходния програмен интервал. Това стана ясно през днешния ден при срещата на вицепремиера Томислав Дончев с члена на Европейската счете палата Илиана Иванова. Повод за срещата бе представянето на годишния отчет на Палатата за осъществяването на европейския бюджет за 2018г.

„ Страната ни дружно с Люксембург, Австрия, Румъния и Финландия е посочена като добър образец за по-бързо асимилиране на евросредствa по време на настоящата многогодишна финансова рамка спрямо предходния интервал “, съобщи Иванова.

За първа година в България не е открита нито една грешка  в региона на кохезионната политика при тествани 15 транзакции. Не са засечени и количествени неточности в региона на земеделието, където броят на тестваните транзакции е 4.

По време на срещата беше разисквано и предлагането на Европейска комисия за разпределение на средствата за кохезионна политика през идващия програмен интервал 2021-2027. Вицепремиерът Дончев означи, че  България е една от дребното страни, за които Европейска комисия предлага нарастване на сумите по отношение на предходния интервал.

„ Надявам се Европа и България да продължат с устойчивото усъвършенстване на финансовото ръководство на европейския бюджет. Добрите резултати, които се реализират с осъществяването на европейските политики са най-сигурният поръчител за доверието на европейските жители, “ показа Илиана Иванова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР