Страната ни е поръчала 1 милион теста за коронавирус Министър-председателят

...
Страната ни е поръчала 1 милион теста за коронавирус Министър-председателят
Коментари Харесай

Премиерът: Правителството отделя половин млрд. лв. за увеличените разходи на МЗ, МО и МВР

Страната ни е поръчала 1 милион теста за ковид

Министър-председателят Бойко Борисов сподели, че България е давана за образец в Европа и света за ограниченията, които е взела за оправянето с Covid-19.

Това той сподели на брифинг за икономическите ограничения на държавното управление за времето на изключителното състояние у нас поради COVID-19 в Министерския съвет

Бойко Борисов, министър председател: Имаме обнародван през днешния ден в Държавен вестник закона за ограниченията и дейностите по време на изключителното състояние.
За тези, които смятат, че с няколко дни сме закъснели. Макар, че нашите ограничения от февруари месец, виждате, какъв брой ваши сътрудници в Европа, в света ни дават за образец, че най-бързите, ефикасни, потвърдени ограничения бяха направени в България. Много по-развити страни се лутат, като седмици наред изгубиха по какъв начин няма ужасно. Толкова развити страни сменяха в рамките дневно или два концепцията си.

Той загатна и страните, изправени пред мигрантска вълна в актуалните условия. В България продължава да има нулева миграция, напомни министър председателят.

Борисов сподели, че е питал персонално израелския министър председател за бързите проби, имайки поради, че израелската медицина е напреднала, и той е споделил, че няма сигурен бърз тест.

Вчера Европейска комисия е направила обща поръчка за бързи проби и България е декларирала 1 млн. броя.

Бойко Борисов: Аз същински имам вяра, че моите сътрудници в Брюксел, комисарите и специалистите, които работят за най-големия пазар - Европейски Съюз, ще купят и ще доставят най-хубавото, което има.

До 8 седмици в България ще стане допустимо производството на респираторни апарати. Това разгласи на ексклузивен брифинг в Министерския съвет министър председателят Бойко Борисов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР