“Страната ни е била с най-голяма зависимост от руския газ,

...
“Страната ни е била с най-голяма зависимост от руския газ,
Коментари Харесай

България ще иска изключение от евроембаргото на руски петрол, потвърди Петков

“Страната ни е била с най-голяма взаимозависимост от съветския газ, а в този момент е с нулева взаимозависимост. България спря паричните потоци на Владимир Путин и чакаме схващане от Европейска комисия, че не може да отидем от 95% на 0% във връзка с съветския газ и да сложим ембарго на единствената ни рафинерия, която работи единствено с нефт от Урал. България ще изиска от Европейска комисия да сме част от изключенията измежду страните-членки, до момента в който не се създадат другите инфраструктурни благоприятни условия, да вземем за пример петролопровод от Гърция”, уточни Петков.

Намеренията на България да изиска изключение от проектите на Брюксел да наложи възбрана за импорт на съветски нефт станаха ясно още първоначално. Такова изключение ще има за Словения, Унгария и Чехия. На България обаче в началото бе отказано. Преди дни вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев съобщи, че от Европейска комисия са уверили, че ще вземат настояването на страната ни поради.

" България сподели, че не се гъне под напън от непозната страна и има воля. За петрола не сме в позиция да вземем и този евентуален риск”, уточни Петков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР