Страната на изгряващото слънце става все по-популярна дестинация сред туристите.

...
Страната на изгряващото слънце става все по-популярна дестинация сред туристите.
Коментари Харесай

Рекорден интерес на туристите към Япония: 31,9 млн. посещения през 2019-а

Страната на изгряващото слънце става все по-популярна дестинация измежду туристите. Броят на чужденците, посетили Япония през 2019 година, се е нараснал до върховете 31,9 милиона души, отбелязвайки растеж за седма поредна година. Това заяви японското държавно управление, представено от ДПА.

„ С 2,2% на годишна основа са се нараснали задграничните гости през предходната година “, посочи държавният министър за земите, инфраструктурата, превоза и туризма Кадзуйоши Акаба.

Според Японската национална туристическа организация (JNTO) нарастването се дължи на засилената рекламна активност и по-големия брой полети сред Япония и други азиатски страни.

Броят на туристите от Южна Корея, която е вторият по величина туристически пазар за Япония, обаче се е сринал с 65 на 100 на годишна основа до 205 000 през ноември на фона на продължаващия спор сред Токио и Сеул по търговски и исторически въпроси.

Японските управляващи си сложиха за цел да усилят броя на задграничните туристи до 40 милиона към 2020 година, когато през лятото Токио ще бъде хазаин на олимпийските и параолимпийските игри, напомня Българска телеграфна агенция.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР