Страната е в тежко положение. Неработната седмица преминава в неработен

...
Страната е в тежко положение. Неработната седмица преминава в неработен
Коментари Харесай

Най-краткото обръщение на Путин към народа

Страната е в тежко състояние. Неработната седмица минава в неработен месец. Това разгласи президентът на Русия Владимир Путин. Решението е ненадейно, още по-странно бе късото изказване на президента. Руснаците ще си бъдат у дома до края на април. Засега.
Този път словото на Путин бе политическо, за разлика от досегашните две, които включваха най-вече икономическа конкретика.

ПЪРВО

За първи път Путин не загатна силови ведомства в ролята на спасители на страната и популацията. Нито армията, нито службите, нито вътрешното министерство, нито прокуратурата не влязоха в листата на борещите се с пандемията Коронавирус – 19. И това при изискване, че е известна настойчивостта на силовото лоби в страната да употребява изключителното състояние с цел да сложи страната под собствен надзор.

ВТОРО

За герои той разгласи само медиците и доброволците. Това е може би първият случай, в който мнението на президента съответствува изцяло с мнението на множеството руснаци. Не единствено посочи тяхната голяма роля, само че разпореди да бъдат обезпечени с всичко належащо, с цел да водят борбата с ковид по най-хубавия метод.

ТРЕТО

Путин недвусмислено признава, че в спешната обстановка централизираната власт/диктатура повече вреди на страната, в сравнение с е потребна.

Освен това президентът упълномощи локалните управи да взимат независими решения, съгласно особеностите на дадените райони.

Путин призна още, че неработният април ще нанесе пагубен удар на съветската стопанска система, както и върху приходите на хората. Президентът даде обещание помощ за жителите, само че не сподели каква.

Цялото слово – няколко минути. Спират общите приказки, безкрайните конференции, изказвания на политици и министри. Точка.

По материали от „ Независимая газета “
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР