Страната е постигнала отлични резултати, отчита Комитетът за наблюдение на

...
Страната е постигнала отлични резултати, отчита Комитетът за наблюдение на
Коментари Харесай

Черна гора се ангажира с усвояване на средствата от ЕС

Страната е постигнала отлични резултати, регистрира Комитетът за наблюдаване на Инструмента за предприсъединителна помощ

Черна гора е постигнала отлични резултати и се ангажира да продължи да усвоява сполучливо средствата от Европейски Съюз и да се възползва от новата финансова вероятност. Това е заключението от съвещание на Комитета за наблюдаване на Инструмента за предприсъединителна помощ (ИПП), съобщи особено за Българска телеграфна агенция организация МИНА.

" Много е значимо да продължим с навременното осъществяване на плановете и да имаме добра съгласуваност на всички заинтригувани страни в системата за ръководство на средствата от Европейски Съюз, с цел да осъществим отговорностите в процеса на присъединение към Европейски Съюз, свързани с предприсъединителната помощ ", се споделя в прессъобщение на Генералния секретариат на държавното управление, представено от организацията.

В съвещанието в Подгорица са взели участие и.д. основен шеф на дирекция " Фондове на Европейски Съюз " в министерството по европейските въпроси и заместител народен координатор по ИПП Боян Вуйович, представители на съответните министерства, неправителствени организации, Европейската комисия и Делегацията на Европейски Съюз в Черна гора.

Синди ван ден Бугерт, заместник-ръководител на отдел D2 за Черна гора и Сърбия в Генерална дирекция " Политика на добросъседство и договаряния за разширение ", съобщи, че средствата на Европейски Съюз са разполагаем за поддръжка при реализирането на значими промени в границите на преговорния развой и за по-нататъшно подсилване на институционалния потенциал.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР