„Страната е изправена пред множество кризи. Здравна, социална и икономическа.

...
„Страната е изправена пред множество кризи. Здравна, социална и икономическа.
Коментари Харесай

Карадайъ пред Радев: Безусловна и непотърсена подкрепа от наша страна няма да има

„ Страната е изправена пред голям брой рецесии. Здравна, обществена и икономическа. Днес е реалност и политическата рецесия. Очертават се и спомагателни рецесии, които да се провокират от държанието на разнообразни фактори в политическите развой в страната. На изборите българските жители обявиха смяна и ние казахме, че страната има потребност от непоклатимост. След предните избори ние декларирахме безусловна поддръжка за новите партии, с цел да има кабинет. След новите избори тези позиции се трансформираха. Днешната поръчка е, че безусловна и непотърсена поддръжка няма да има от наша страна”. Това съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ на днешните съвещания при президента Румен Радев.
https://www.facebook.com/President.bg/videos/1049005058837713
„ Категоричното изискване от което не бихме отстъпили е възобновяване на демокрацията в нашата страна и нормалността в политиката”, добави Карадайъ.

„ За всички е ясно, че страната ни е изправена пред композиция от рецесии. Те желаят държавническо държание, разговор и компромис. Това са полезности, които не са непознати за вашата партия ", сподели Радев.

Според Радев финансовите ограничения за оправянето с рецесията минават през актуализация на бюджета.

Карадайъ и Радев разискаха и проблема „ Петков”. Лидерът на Движение за права и свободи изясни, че е попитал икономическия министър по кое време и дали се е отказал от канадското си поданство.

„ Не мисля, че е удачно тъкмо вие да повдигате тематиката за поданството. Да си жител на България не значи единствено да имаш български паспорт. Аз незабавно направих среща с господин Петков и приказвах с него по тематиката. Кирил Петков изрично ми съобщи, че има една татковина майка – България. Вие ще ми кажете ли коя е Вашата татковина майка, господин Карадайъ?”, обърна се Радев към водача на Движение за права и свободи.

„ Не мога да остана безразличен, когато българският президент пита коя е татковина майка на ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ. Същия въпрос можем да зададем на бесарабските българи. В Конституцията усеща няма. Там написа, че човек с двойно поданство не може да бъде избиран за министър”, добави Йордан Цонев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР