Стражевият кораб „Хамилтън“ на Бреговата охрана на САЩ навлезе в

...
Стражевият кораб „Хамилтън“ на Бреговата охрана на САЩ навлезе в
Коментари Харесай

Кораб на Бреговата охрана на САЩ навлезе в Черно море

Стражевият транспортен съд „ Хамилтън “ на Бреговата защита на Съединени американски щати навлезе в Черно море. В известието на Шести флот на Съединени американски щати се акцентира, че задачата е да се показва поддръжка за съдружниците в НАТО и районните сътрудници.

Посещението на транспортен съд на американската брегова защита в Черно море е първото от 12 години. „ Последният катер на бреговата защита на Съединени американски щати, посетил Черно море, е USCGC Dallas (WHEC-716), през 2008 “, се споделя в изказването.

От Националния център за ръководство на защитата на Русия незабавно оповестиха, че наблюдават кораба със силите на Черноморския флот, съобщи РИА Новости.

Кораби на НАТО от време на време навлизат в акваторията на Черно море, като през януари тази година в него навлязоха два американски разрушителя „ Портър “ и „ Доналд Кук “. От Алианса обясниха това с „ нарастването на военната мощност “ на Русия в региона. В отговор Москва организира учения с жива пукотевица. През март в морето влязоха американския унищожител „ Томас Хаднър “ и крайцера „ Монтерей “.

Конвенцията от Монтрьо, подписана през 1936 година, лимитира престоя в Черно море на военни кораби на нечерноморски страни за интервал от три седмици. Документът също по този начин планува, че до девет такива кораба с общ тонаж не повече от 30 хиляди тона могат да бъдат по едно и също време във водната зона.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР