Стражът на Арсенал Петр Чех ще изиграе последния си мач

...
Стражът на Арсенал Петр Чех ще изиграе последния си мач
Коментари Харесай

Чех: Финалът на Лига Европа ще бъде забележителен край на кариерата ми

Стражът на Арсенал Петр Чех ще изиграе последния си мач в професионалния футбол в утрешния край на Лига Европа в Баку против някогашния си тим Челси, с който реализира най-големите триумфи в кариерата си. Чех се утвърди като един от най-хубавите вратари по време на 11-е си сезона на "Стамфорд Бридж ", като завоюва 13 трофея, в това число и Лига Европа през 2013 година.

През 2015 година той мина в Арсенал и добави Купата на британската Футболна асоциация в сбирката си, а след мача в сряда в Баку той "окача ръкавиците на пирона ".

"Мачът против Челси ще бъде необикновен завършек на кариерата ми. Имах огромно предпочитание да достигнем да този край и аз да играя и това се реализира. Сега последната ми фантазия е да спечелим трофея ", разяснява 37-годишния Чех. Арсенал се стреми към първа купа от Евротурнирите от 1994 година, когато завоюва към този момент несъществуващия шампионат за Купата на носителите на национални купи.

Learning from a legend ‍

We this, @PetrCech

#UELfinal pic.twitter.com/HSAzNTXuRG
— Arsenal FC (@Arsenal) May 21, 2019
"Той изигра последните ни мачове съвършено, показа се ужасно и на този край желая да се насладя на края на кариерата му. Ще създадем всичко допустимо да победим дружно в този мач ", разяснява мениджърът на Арсенал Унай Емери. Испанският познавач, обаче, не удостовери, че Чех ще бъде титуляр.

"Идеята ми, както преди всеки мач, е да приказвам с футболистите и по-късно ще дефинира стартовите 11. В този миг имам вяра и разгадавам на него. Той сподели, че е кадърен да направи изключителни представяния, тъй че може да го употребявам, а може да употребявам и (Бернд) Лено. Със сигурност той (Чех) заслужава цялото почитание, без значение дали ще играе, или не ", сподели Емери.

В английските медии преди дни се появиха информации, че през лятото Чех ще се завърне на "Стамфорд Бридж " като част от управата на клуба, най-вероятно като състезателен шеф, само че вратарят отхвърли спекулациите.

Petr Cech is set to return to Chelsea as a sporting director, according to @SkySportsNews.

His final game as a player will be the Europa League final with Arsenal…against Chelsea. pic.twitter.com/94qVmuUrjl
— B/R Football (@brfootball) May 21, 2019
"В момента съм напълно съсредоточен върху идния край. Искам да печеля Лига Европа с Арсенал. След срещата ще взема решение за бъдещето ми ", напиша Чех в обществените мрежи.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР