Страхувате се, че любимите ви заведения може и да не

...
Страхувате се, че любимите ви заведения може и да не
Коментари Харесай

Google и Харвард създадоха AI, който да намери ресторанти с ужасна кухня

Страхувате се, че обичаните ви заведения може и да не поддържат високи хранителни стандарти? Нов изкуствен интелект на Гугъл и Харвард може да разсее опасенията ви или да удостовери най-лошите ви страхове.
Съвместният план на интернет колоса и Училището за публично здраве в Харвард основава модел за машинно образование на име FINDER (Foodborne IllNess DEtector in Real time). Той употребява локационни данни и информация от търсачката на Гугъл, с цел да разпознава евентуално рискови заведения за хранене. Учените даже са написали научен отчет, занимаващ се със засичането в действително време на хранителни отравяния и заболявания в огромен мащаб.

„Заболяванията, които се предават с храни, са чести, скъпи и водят хиляди американци до незабавното поделение всяка година. Новата техника, създадена с Гугъл, разрешава здравните управляващи, потребителите и самите заведения за хранене да откриват по-бързо проблемите, преди да са станали рискови за публичното здраве“, пишат учените.

FINDER взима данни от споделени отзиви, недоволства от признаци и даже от консуматори, които са търсели онлайн лекуване за разнообразни проблеми, свързани с хранителни отравяния. Благодарение на системата, в Чикаго към този момент са осъществени 71 инспекции на заведения, а в Лас Вегас – 61. Цели 52.3 % от всички заведения за хранене, тествани с FINDER, са счетени за рискови при последвала ревизия.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР