Страховитият изнасилвач и наемен убиец от Карлово Пеньо Мангъров, по-известен

...
Страховитият изнасилвач и наемен убиец от Карлово Пеньо Мангъров, по-известен
Коментари Харесай

Пеньо Мангъров най-после бе осъден окончателно

Страховитият изнасилвач и наемен палач от Карлово Пеньо Мангъров, по-известен в ъндърграунда с прозвището Сашо Чешкия, най-сетне получи заслужено наказване за зверствата си. В началото на седмицата 50-годишният рецидивист изненадващо бе наказан на 12 години затвор от Върховния касационен съд за похищение и обезчестяване на жена.

 

Висшите магистрати на процедура усилиха двойно постановената от Пловдивския областен съд предходната пролет 6-годишна присъда на Мангъров, който на 6 януари 2019 година похити и неведнъж насили млада жена от града на тепетата. Присъдата на Сашо Чешкия е дефинитивна и не предстои на обжалване, като се чака рисковият престъпник да бъде въдворен в пандиза до края на седмицата. Името на изнасилената от Сашо Чешкия жена е засекретено от съображения за сигурността й и за опазване на нейното достолепие. От решението на съда обаче се разбра, че Мангъров е натикал наложително жертвата в първокласния си бял „ Мерцедес “, откакто дамата се съгласила да се срещне с него в Пловдив.

 

Седмица преди този момент бандитът се срещнал с жертвата си в обществените мрежи, употребявайки подправена идентичност. Чешкия отвел омъжената дама в къща в София, където я дрогирал срещу волята й с кокаин, а по-късно я изнасилил най-малко три пъти. Накрая извергът заплашил жертвата си, че в случай че се оплаче в Министерство на вътрешните работи и в прокуратурата, ще избие цялото й семейство.

Въпреки заканите трикратно изнасилената дама алармира в полицията незабавно, откакто е освободена от плен. Така Пеньо Мангъров бе задържан на 10 януари 2019 година и дълго търкаше наровете на следствения арест поради обемистото си кримидосие. Преди година обаче Сашо Чешкия изненадващо беше пуснат на независимост, и то малко, откакто беше наказан за изнасилването на първа инстанция. Тогава се заприказва, че Мангъров е съумял да издейства свободата си не посредством рушвет, а посредством серия от закани.

 

Дръзкият престъпник съумял да открие имената и адреса на една от съдийките от Пловдивския областен съд, признала го за отговорен, и да я заплаши анонимно, че ще бъде обезобразена посредством заливане със сярна киселина. „ Макар да не може да бъде потвърдено, че Сашо Чешкия стои зад заканите против съдийката от Пловдив, тази история се разчу в съдийските среди. Може би поради това в този момент магистратите от Върховния съд усилиха двойно наказването му – признаха го за отговорен освен за серията от изнасилвания, само че и за отвличането на жертвата си.

 

Пеньо Мангъров е прочут като сериен изнасилвач на дами, само че до момента все се разминаваше за многочислените си изстъпления. Според криминалистите Сашо Чешкия има най-малко 30 изнасилвания, а множеството от жертвите му даже не са подавали публични недоволства в полицията поради срах от вендета. Твърди се, че измежду жертвите на Пеньо Мангъров е тогавашната кандидат-кметица на Момин проход и сегашна порнозвезда Диана Габровска. Тя била изнасилена от Сашо Чешкия още през 2016 година в хотел в столичния квартал „ Драгалевци “. Диана била подмамена от Чешкия да вечеря с него, а след това наложително натикана в хотелската стая.

 

Преди няколко години, когато в интернет излязоха аматьорски порноснимки на Диана Габровска като кандидат-кметица на Момин проход, в секс платформи се появи и групово аматьорско порно, като се твърдеше, че на видеото са Диана Габровска, продажница и Пеньо Мангъров.

 

Иначе Сашо Чешкия е бил съден в предишното на три пъти за изнасилвания, само че в два от случаите е оправдаван. През 2004 година той въпреки всичко влиза в пандиза за 5 година, откакто е наказан за обезчестяване.

 

За серията от изнасилвания на Сашо Чешкия се чу и през лятото на 2011 година, когато той беше арестуван след спецакция на ГДБОП в столичния квартал „ Люлин “. Тогава от прокуратурата оповестиха, че гангстерът е закопчан, защото изнудвал няколко дами за баснословни суми, изнасилвал ги, биел ги, заплашвал ги с ликвидиране, принуждавал ги да проституират и да му дават разнообразни движимости –  тв приемници, златни бижута, преносими компютри и мобилни телефони. Чешкия обаче се оплака, че акцията по задържането му е разпоредена от някогашната му брачна половинка Соня - в миналото следовател и арбитър. Соня се омъжи за Мангъров през 2007 година, откакто се срещна с него в качеството си на юрист, до момента в който той лежеше в пандиза за обезчестяване.

Впоследствие бандитът се разведе с адвокатката си, а съгласно мълвата до раздялата се стигнало, откакто рецидивистът ошушкал всички й спестявания и почнал постоянно да й протяга ръка физически.

 

Пеньо Мангъров – Сашо Чешкия закупи страховита популярност през 1998 година, откакто беше задържан с отрязана глава в багажника си от полицията в Прага. Впоследствие Мангъров беше упрекнат като причинител на две поръчкови убийства в Чехия – на милионера Ладислав Цицерман и на Иржи Витек.

 

 

Според обвиняването Мангъров е бил нает да ликвидира бизнесмена Циценрман от брачната половинка на чеха Мартина, която му била държанка. Българинът имал и трима съучастници от Чехия. Мангъров обаче съумява да избяга от страната и да се върне в България. Осъден е на 30 години затвор задочно. Впоследствие присъдата му е анулирана от Апелативния съд поради процесуални нарушавания в досъдебното произвеждане и делото беше върнато на Окръжна прокуратура за доразследване, преди да потъне вечно всред прашните папки.

 

За последно за Пеньо Мангъров се чу тази пролет, когато серийният изнасилвач и наемен палач беше арестуван дрогиран и пийнал зад кормилото на „ Ламборджини “.

Сашо Чешкия беше задържан, а Софийската районна прокуратура изиска непрекъснатия му арест.

Съдът обаче го пусна под домакински арест.

 

И до през днешния ден за мнозина остава мистерия от кое място са парите за първокласния живот, който Пеньо Мангъров води. 50-годишният престъпник постоянно е облечен със скъпи костюми и кара баровски лимузини, макар, че няма законен бизнес на свое име. Той има и първокласен парцел, оценен на над 2 млн. евро, в местността „ Киноцентъра “ в „ Бояна “. Разправят, че Сашо Чешкия си вади хляба като наемен палач, който обаче приема мокри поръчки отвън рамките на България, където полицейските управляващи не го познават.

Инфо: Уикенд, crimesbg.com

Тагове: Сашо Чешкия Пеньо Мангъров Ладислав Цицерман Иржи Витек Диана Габровска
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР